Správy Politika

Smer-SD podal trestné oznámenie pre SABOTÁŽ, kritizuje vyšetrovateľov NAKA

Opozičná strana Smer-SD podala v stredu na Generálnej prokuratúre (GP) SR trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania zločinu sabotáže.

Ilustračný obrázok k článku Smer-SD podal trestné oznámenie pre SABOTÁŽ, kritizuje vyšetrovateľov NAKA
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Podanie sa podľa predsedu strany Roberta Fica týka širšieho okruhu osôb, napríklad viacerých vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

Útoky na inštitúcie

Fico podčiarkol, že nejde o anonymné trestné oznámenie a Smer-SD si stojí za každým slovom. Verí, že prokuratúra sa ním bude zaoberať.

„Ak niekto v úmysle poškodiť ústavné zriadenie zneužije svoju funkciu, zamestnanie, svoje povolanie, tak sa dopúšťa celkom pochopiteľne mimoriadne vážneho zločinu, v tomto prípade sabotáže,“ vyhlásil Fico. Priblížil, že do podania zaradili prepisy výpovedí legálneho odpočúvania vyšetrovateľov NA­KA.

Tí sa mali podľa Fica rozprávať o „útokoch na inštitúcie“, ako Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) či Okresný súd Bratislava III. Fico hovorí aj o útoku na Smer-SD a likvidácii politickej opozície.

Organizovaná skupina

„Nie je žiadnych pochýb, že ak sa bavíme o NBÚ, ak sa bavíme o súde, ak sa bavíme o útoku na Úrad inšpekčnej služby, na vyšetrovateľku Dianu Santusovú, ak sa bavíme o pripravenom a reálnom útoku na politickú stranu, že ide o útok na ústavné zriadenie,“ dodal.

Fico tvrdí, že išlo o organizovanú skupinu. „Pokiaľ by konali v takejto organizovanej skupine, ich zodpovednosť za sabotáž by bola ešte väčšia,“ poznamenal.

Podľa neho má ísť o okruh operatívnych policajtov a vyšetrovateľov na NAKA, prokurátorov na Úrade špeciálnej prokuratúry, ministra vnútra, bývalého i terajšieho policajného prezidenta a niektorých sudcov na Najvyššom súde a na Špecializovanom trestnom súde.

Čo je aktuálne v domácej politike?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM