Zo Slovenska

Smerácky klub ide do karantény, jeden z poslancov mal pozitívny test

Pozitívny prípad pribudol aj v klube Sme rodina, preto majú aj poslanci zo Sme rodina ostať v karanténe.

Ilustračný obrázok k článku Smerácky klub ide do karantény, jeden z poslancov mal pozitívny test
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Vzhľadom na aktuálnu situáciu, ako aj potvrdený pozitívny výsledok antigénového testu na ochorenie COVID-19 u poslanca Národnej rady (NR) SR za Smer-SD majú poslanci z klubu strany ostať v karanténe. Pre TASR to uviedol hovorca Smeru-SD Ján Mažgút.

Poslaneckému klubu Smeru-SD podľa Mažgúta odporúčajú ostať v karanténe, respektíve sa nechať otestovať „presnými kvalitnými testami“. „Rovnako bude postupovať aj pozitívne testovaný poslanec, ktorý dodatočne absolvuje presnejšie PCR testy,“ doplnil hovorca.

Pozitívny prípad pribudol aj v klube Sme rodina, preto majú aj poslanci zo Sme rodina ostať v karanténe. Pre prípadný výpadok poslancov pre riziko nákazy novým koronavírusom sa rokuje o tom, že sa aktuálna októbrová schôdza Národnej rady (NR) SR presunie na budúci týždeň. Definitívne by sa malo o presunutí schôdze rozhodnúť v utorok (27. 10.) na poslaneckom grémiu.

Pozitívne testovaný na COVID-19 bol aj riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský. TASR to povedal jeho brat a predseda poslaneckého klubu strany Sme rodina Peter Pčolinský.

Šéf SIS sa podľa jeho slov bol spolu s manželkou a poslankyňou Národnej rady SR Adrianou Pčolinskou (Sme rodina) otestovať v piatok (23.10.) PCR testami. Kým ona mala negatívny výsledok, test šéfa SIS vyšiel pozitívne.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM