Kultúra

Smola a Hrušky chystá česko-slovenskú kompiláciu: Prvý singel je už na svete

Kapela Smola a Hrušky vydala novinku pri príležitosti oslavy storočnice Československa. Nová pesnička je o českých turistoch v Tatrách. Druhá bude o Slovákoch.

Ilustračný obrázok k článku Smola a Hrušky chystá česko-slovenskú kompiláciu: Prvý singel je už na svete
Zdroj: Smola a Hrušky

Návšteva najmenších veľhôr sveta je pre českých turistov veľkým lákadlom a zároveň môže byť aj rizikom. V novinke Český turista v Tatrách si kapela Smola a Hrušky zobrala na mušku práve túto tému.

Zdroj: YouTube.com

Ako povedal Jozef Spoko Kramár, frontman kapely Smola a Hrušky, svojich českých bratov a sestry chceli svojim hudobným počinom nielen pobaviť, ale aj vyzvať, aby nepodceňovali naše hory a riešili situácie, ktoré ich postretnú vo Vysokých Tatrách s pokorou a riadili sa pokynmi Horskej záchrannej služby. „Tatry nikomu neutečú a možnosť vrátiť sa, a užiť si tu nádheru opätovne je zážitok, za ktorý by sme mali byť vďační pri každej návšteve v horách,“ doplnil.

Hudobný hosť

Ako hudobný hosť sa v skladbe predstavil Lou Fanánek Hagen, legenda českej rockovej scény, spevák a frontman skupiny Tři Sestry. „Český turista v Tatrách je podarený kúsok , karikatúra typického českého výletníka je trefná a nehanlivá – proste Češi majú svoje charakterové špecifiká. Som rád, že som sa mohol zúčastniť aj natáčania klipu – vznikol podarený večierok pri táboráku neďaleko popradského obchodného strediska – a nestratil som sa.“

Hlavnej úlohy v klipe sa zhostil Pavel Novotný, kráľ českého bulváru a unikátna česká celebrita, ktorý sa od prvej chvíle vžil do svojej postavy a spolu so svojou sexi polovičkou Radomírou Luciou Bačovou predviedli famózny herecký koncert. „Keď sa ozvali Smola a Hrušky, nebolo čo riešiť. Navyše Lou Fanánek Hagen je u nás legenda a behať s takou partiou dva dni po Tatrách, to je splnený sen,“ povedal hlavný hrdina videoklipu.

Pri príležitosti výročia

Autor skladby a frontman kapely Smola a Hrušky priblížil atmosféru vzniku pilotného singlu k česko-slovenskej kompilácii, ktorú pripravuje s kapelou ako darček pre fanúšikov a jej vydanie sa plánuje pri príležitosti výročia 100 rokov Československa. „Mám to šťastie, že každé ráno za pekného počasia sa môžem kochať z okna spálne krásou Tatier. V jeden takýto okamih mi veľhory na diaľku pošepkali, aby som o nich zložil song. Pri tvorbe ódy na Tatry som sa upol na fenomenálny stereotyp českého turistu a text som napísal v češtine. Až neskôr z toho vyliezol česko-slovenský duet, ktorý vyčarí úsmev každému, hoci téma je vlastne dosť reálna a smutná. Som rád, že Fanánek sa nebál spievať tento text a že Pavel stvárnil absolútne dokonale hlavnú úlohu v klipe.“

Klip sa natáčal vo Vysokých Tatrách, v Liptove a v Prahe. Kapela Smola a Hrušky okrem pripravovanej česko-slovenskej kompilácie Patríme k sebe, pracuje aj na ďalších nových videosingloch a v neposlednom rade finišuje na novej viac ako 2-hodinovej koncertnej šou k vianočnému turné Patríme k sebe tour 2018.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM