Stanislav Černák Šport

Smola zvolenského útočníka pred reprezentačným zrazom: Puliša trápia bolesti chrbta

Slovenská hokejová reprezentácia odštartovala vo štvrtok v Bratislave záverečnú prípravu na májové MS v Česku. Na zraze sa už hlásili trénerovi Vůjtekovi aj dvaja hráči HKM Zvolen.

Ilustračný obrázok k článku Smola zvolenského útočníka pred reprezentačným zrazom: Puliša trápia bolesti chrbta
Zdroj: TASR

Českému koučovi sa na štvrtkovom zraze hlásila aj trojica Rastislav Dej (Hradec Králové), Radovan Puliš a Samuel Baroš (obaja HKM Zvolen), ktorých donominoval až v utorok po vypadnutí ich klubov v play off. Reprezentantov čaká v hlavnom meste trojdňový minikemp, počas ktorého sa zamerajú najmä na fyzickú prípravu. „Chceme, aby sa počas najbližších troch dní hráči opäť rozhýbali, svaly si znovu zvykli na určitú záťaž, aby si na ďalší týždeň, ktorý bude fyzický náročný, náhodou ‚neurvali‘ nejaký sval a neprišlo k zraneniam,“ vysvetlil Vůjtek.

Zdravotné problémy hlásil z nominovaných iba Radovan Puliš, útočníka HKM Zvolen trápia bolesti v oblasti chrbta a čaká ho vyšetrenie magnetickou rezonanciou. „Je super, že sa mi konečne podarilo dostať sa do záverečnej prípravy pred MS. Tvrdo som na to drel. Moje šance sa však znížili, keďže som sa zranil. Mal som s tým problémy už dávnejšie a dnes ráno pri obliekaní sa mi to vrátilo. Nebudem s reprezentáciou ani trénovať, poslali ma domov, uvidíme, čo ukážu vyšetrenia,“ prezradil najlepší strelec základnej časti Tipsport extraligy.

Radovan Puliš netajil, že je sklamaný. „Určite je to sklamanie. Ale taký je život, beriem to s nadhľadom. Snáď to nebude vážne. Majstrovstvá sú síce ďaleko, ale dovtedy prídu do reprezentácie ďalší hráči…,“ dodal.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM