Ľubomír Hudačko Krimi

Smutná udalosť na železničnej trati pri Prešove: Vlak zrazil 19-ročného mladíka!

Pri Prešove došlo k zrážke vlaku s mladým mužom (19). Rušňovodič podľa vlastných slov zbadal, ako priečne leží v koľajisku. Aj keď okamžite použil rýchločinné brzdenie, stretu nezabránil.

Ilustračný obrázok k článku Smutná udalosť na železničnej trati pri Prešove: Vlak zrazil 19-ročného mladíka!
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu v skorých ranných hodinách došlo medzi železničnou zastávkou Šarišské Lúky a železničnou zastávkou Kapušany pri Prešove k stretu človeka s osobným vlakom.

„Preverovaním na mieste bolo zistené, že v uvedenom úseku trate osobný vlak zrazil a poranil muža (19) z obce Nižná Šebastová. Rušňovodič uviedol, že spozoroval osobu asi 70 metrov pred vlakom ako priečne leží v koľajisku, no napriek tomu, že okamžite použil rýchločinné brzdenie, stretu vlaku s touto osobou už nedokázal zabrániť,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Ako dodala, u rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška na zistenie požitia alkoholu v dychu s negatívnym výsledkom. „Zranená osoba má poranené obidve nohy v oblasti chodidiel, bola prevezená do nemocnice. Podľa predbežného vyjadrenia lekára bude doba práceneschopnosti u zrazeného muža najmenej 42 kalendárnych dní. Poverený príslušník OdŽP PZ Prešov začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví,“ zakončila hovorkyňa.

Čítajte tiež:

Rozruch kvôli rastline pri prešovskom pamätníku: V akcii aj polícia, išlo o marihuanu?!

Otrasné zistenie na cintoríne v Prešove: Niekto poškodil až 175 pomníkov!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM