Správy Krimi

Smutné štatistiky zo železníc: Dvaja ďalší ľudia prišli na koľajniciach o život

Na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) počas uplynulého týždňa zahynuli dvaja ľudia. V prvom prípade išlo pravdepodobne o samovraždu, v druhom prípade o smrteľnú zrážku motocykla s vlakom.

Ilustračný obrázok k článku Smutné štatistiky zo železníc: Dvaja ďalší ľudia prišli na koľajniciach o život
Zdroj: TASR

Prvá smrteľná nehoda sa stala v stredu (9.5.) na úseku Ľubochňa – Kraľovany. Druhá smrteľná nehoda si vyžiadala život motocyklistu, ktorý v úseku Lietavská Lúčka – Rajec narazil do zadnej časti vlaku. Vrtuľník rýchlej záchrannej služby ho previezol do žilinskej nemocnice, kde zraneniam podľahol.

Okrem toho železnice evidujú dve ďalšie zrážky osoby s vlakom, ktoré sa skončili prevozom do nemocnice a zrážku auta s vlakom, ktorá sa zaobišla bez zranení. Nehody dokopy spôsobili meškanie 13 osobných a dvoch nákladných vlakov. Najväčšie meškanie, 239 minút, vzniklo vo štvrtok (10.5.) večer na úseku Trnava – Cífer.

Predchádzajúci týždeň sa tiež nezaobišiel bez vandalizmu. V úseku Koškovce – Radvaň nad Laborcom vandali nakopili skaly, do ktorých narazil osobný vlak. V stanici Bratislava východ sa podnapitá osoba pokúšala dostať do administratívnej budovy, v Holíči nad Moravou skupina štyroch ľudí verbálne napadla výpravcu. Objavili sa aj vlaky posprejované grafitmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM