ELA Zo zahraničia

Smutný prípad: Na podchladenie zomrelo 14-ročné dievča, ktoré HODINY sedelo pred obchodom

V Poľsku zomrelo na podchladenie 14-ročné dievča, ktorému cestou do školy prišlo nevoľno a niekoľko hodín sedelo pred obchodom v centre mesta Andrychów na juhu krajiny.

Ilustračný obrázok k článku Smutný prípad: Na podchladenie zomrelo 14-ročné dievča, ktoré HODINY sedelo pred obchodom
Zdroj: Twitter.com/niewiadomo3

Okoloidúcim podľa poľských médií nenapadlo, že by dievčine s telefónom v ruke mohlo niečo byť. Školáčka v utorok ráno zavolala svojmu otcovi, že je jej zle a nevie, kde je, píšu novinky.cz.

Potom sa už rodine s ňou nepodarilo nadviazať kontakt a otec po niekoľkých hodinách, keď dievča hľadal sám, požiadal o pomoc políciu.

Dievča sedelo pri supermarkete neďaleko autobusovej zastávky, kde je cez deň veľa ľudí. Až popoludní si ju, keď už bola v bezvedomí, všimol istý muž.

Starosta Andrychowa Tomasz Zak pre wadowice24.pl uviedol, že miesto, na ktorom malo dievča sedieť, nepokrývajú mestské bezpečnostné kamery, tamojší supermarket alebo obchody v okolí by však mohli mať kamerový záznam.

Odniesol ju do supermarketu a zavolal sanitku. Lekári v jednej z krakovských nemocníc zistili, že jej telesná teplota klesla na 22 stupňov. V stredu dievča zomrelo.

Zdravotníci naliehajú na ľudí, aby neboli ľahostajní, keď uvidia niekoho sedieť alebo dokonca ležať na snehu. Vyzývajú ich, aby zavolali pomoc, pretože môžu niekomu zachrániť život.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM