Správy

Sneženie komplikuje dopravu: Znížená dohľadnosť, snehové jazyky i poľadovica

Začiatok pracovného týždňa so sebou priniesol poriadnu snehovú nádielku. Tá komplikuje dopravu takmer na celom Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Sneženie komplikuje dopravu: Znížená dohľadnosť, snehové jazyky i poľadovica
20
Galéria
Zdroj: TASR

Na cestách v Galante a okolí je poľadovica. So zníženou dohľadnosťou zasa musia šoféri rátať vo viacerých lokalitách západného a stredného Slovenska. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe www.zjazdnost.sk.

„Dohľadnosť do 50 metrov sa je v okolí lokality Šturec, do 100 metrov v okrese Čadca a v okolí Bratislavy, na diaľnici D2 Bratislava – Závod, na diaľnici D1 Bratislava – Zeleneč, taktiež v okolí lokalít Trenčín, Púchov, Sverepec, Banská Bystrica, Hronský Beňadik a Žarnovica,“ spresňujú cestári.

Varujú tiež pred snehovými jazykmi a závejmi, ktoré sa v dôsledku silného vetra vytvárajú na otvorených úsekoch ciest v okolí Nižnej Šebastovej, Záborského a Trstenej.

Z horských priechodov Šturec, Donovaly a Kremnické Bane hlásia husté sneženie, úseky sú preto uzavreté pre kamióny. Podľa SSC je so snehovou pokrývkou potrebné rátať na väčšine ciest Slovenska.

Na sneženie v regiónoch západného a stredného Slovenska upozorňuje aj Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Na juhozápade krajiny môže do pondelkového popoludnia napadnúť do 15 centimetrov snehu, v lokalitách severozápadného a stredného Slovenska to môže byť do podvečera až 30 centimetrov, informujú meteorológovia v rámci výstrahy prvého stupňa.

Foto: ilustračné

Počas snehovej kalamity na Orave nedávno zasahovali aj vojaci. Pozrite si video!

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM