Peter Handzuš Svet Rôzne Zo zahraničia

Snežný labyrint v Zakopanom sa oplatí vidieť: Veľká zimná atrakcia už stojí

Turistov, ktorí prichádzajú navštíviť severnú stranu Vysokých Tatier, čaká v Zakopanom viacero turistických atrakcií a od roku 2016 aj veľký snežný labyrint.

Zdroj: Dnes24.sk

Komplex snehových atrakcií Snowlandia stojí každú zimu tradične v tesnej blízkosti skokanského mostíka Wielka Krokiew v Zakopanom, kde sa pravidelne konajú preteky svetového pohára FIS v skokoch na lyžiach.

Snežný labyrint

Najväčším lákadlom, za ktorým prichádzaju turisti aj z južnej strany Tatier je snežný labyrint. Poliaci sa chvália tým, že ich snežný labyrint je najväčší na svete a majú na to papier aj z Guinessovej knihy rekordov.

V slnečnom počasí sa v labyrinte dá ako tak orientovať podľa tieňov, no ak je pod mrakom, je to naozaj zážitok a poniektorým turistom by sa počas blúdenia hodila aj deisata a termoska s teplým čajom.

Snežný zámok a iné atrakcie pre deti

V Snowlandii sa zabavíte aj s menšími deťmi, ktoré v snežných tuneloch chodiť nebaví. Na labyrint zhora sa môžete pozrieť z veľkého snežného zámku. Z hradieb je dobrý výhľad aj na skokanský mostík a ostatné atrakcie v okolí.

Kopček na sánkovanie s dĺžkou 200m má niekoľko dráh a je osvetlený. S deťmi sa tam môžete sánkovať do večera. Kombináciu snehu a ľadu nájdete v sieňach Paláca Snežnej kráľovnej a živé zvieratá potešia deti v minizoo.

V Zakopanom a v jeho atrakciách môžete stráviť celý deň. Nezabudnite ale na to, že v Poľsku neplatí Euro a za atrakcie sa dá platiť len v hotovosti.

Snežný labirint v Zakopanom
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM