ELA Magazín Ona

ŠOK pre slovenské deti a divákov: Zomrela mladá moderátorka televízie Jojko!

Televíziu JOJ zasiahla ešte minulý týždeň smutná správa. Zomrela logopedička Lucia Palugyayová (†47), moderátorka obľúbenej relácie na detskej televízii Jojko.

Ilustračný obrázok k článku ŠOK pre slovenské deti a divákov: Zomrela mladá moderátorka televízie Jojko!
Zdroj: TV JOJ

Smutnú správu úmrtí sympatickej moderátorky, ktorú milovali deti, oznámila televízia JOJ na svojom webe. Lucia Palugyayová bola nielen skvelou logopedičkou, ale aj moderátorkou detskej televízie Jojko. Rapotáčik je jedna z najúspešnejších relácií, ktorá si získala deti i ich rodičov natoľko, že mala tri série.

K poslednej písala scenár samotná logopedička. Svoje vedomosti a znalosti pretavila aj do knihy, ktorej sa od roku 2018 predalo skoro 10-tisíc kusov a v roku 2019 bola TOP TEN detských kníh na Slovensku.

Lucia Palugyayová sa špecializovala na oblasť vývinu reči u detí v predškolskom veku. Hoci relácia nemôže nahradiť návštevu u odborníka, bola však inšpiráciou pre rodičov a zábavou pre deti.

„Je to výborný spôsob precvičovania hlások cez pesničky, slovnú zásobu a tiež spôsob rozprávania sa s deťmi pri každodenných činnostiach. Je to vhodná podporná terapia,“ dodala logopedička. Chýbať tak nebude len kolegom z televízie JOJ, ale aj deťom a ich rodičom.

Zdroj: TV JOJ
Posted by Lucia Palugyay on Thursday, February 22, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM