Jakub Forgács Krimi

ŠOKUJÚCI nález v lese: Jama bola plná tiel, FOTO je len pre silné povahy

Z toho, čo sa podarila objaviť v lese na strednom Slovensku, sa mnohým až zdvihne žalúdok.

Ilustračný obrázok k článku ŠOKUJÚCI nález v lese: Jama bola plná tiel, FOTO je len pre silné povahy
11
Galéria

Nezisková organizácia Prales deťom zverejnila na sociálnej sieti šokujúce zábery uhynutých zvierat v lese na strednom Slovensku. Hoci nechcela upresniť lokalitu, miesto sa podľa jej slov nachádza v blízkosti obce Lovčica – Trubín (okres Žiar nad Hronom).

S gurtňou na krku

Prvý prípad, na ktorý organizácia upozornila na sociálnej sieti, bol v blízkosti poľovníckej chaty. „Uviazaná laň gurtňou o krk, stopy ťahania autom,“ píše Prales deťom, podľa ktorého bola použitá ako návnada pre šelmy. Ako ďalej uvádza, na mieste dorazila polícia, poľovný hospodár, envirokriminálka aj veterinár. „Všetko bolo zadokumentované, dôkazy zaistené,“ spomína organizácia.

Jama plná tiel

Len o pár stoviek metrov ďalej však našli v rovnaký deň niečo, čo skutočne nebolo pre slabé žalúdky. „Pach hnijúcich pozostatkov zvierat sme zacítili aj 30 metrov od miesta nálezu. Bolo hneď jasné, že to, čo objavíme, nebude pekný pohľad. Bola to zhruba 10 metrov dlhá sanačná jama plná mŕtvych zvierat a ich častí tiel, ktoré sa niekomu už neoplatili zúžitkovať. Nachádzala sa v tesnej blízkosti poľovníckej chaty,“ uvádza Prales deťom v ďalšom príspevku na sociálnej sieti.

Takéto miesta podľa organizácie nachádzajú celkom bežne. „Problém je však v tom, že jama musí byť dostatočne hlboká, zavápnená a nakoniec zahrabaná zeminou tak, aby sa nestala zdrojom šírenia chorôb. V tomto prípade tomu tak určite dlhodobo nie je, pretože máme fotografie z rovnakého miesta aj z decembra 2023. Hnijúce pozostatky tiel boli rozťahané v širokom okolí. Otrasný pohľad. Zápach, ktorý dookola láka mrchožrútov k epicentru nákazy,“ spomína.

Aj tento podnet bol podľa neziskovky zdokumentovaný políciou a posunutý na ďalšie kompetentné úrady, ktoré to budú riešiť.

Upozorňujeme, že zábery vo fotogalérii sú len pre silné povahy!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: V lese na strednom Slovensku našli uhynuté telá zvierat
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM