Webnoviny - Svet

Sparta je už od nedele v SR, otázny Kucka

WEBNOVINY.SK

Na sústredení Sparty teda nechýba ani trojica Slovákov Juraj Kucka, Igor Žofčák a Miloš Lačný. Prvý menovaný pre zranenie nedohral sobotňajší neúspešný domáci ligový duel proti Plzni (0:1) a jeho štart v odvete proti Žiline je momentálne otázny. Foto: SITA/AP ŽILINA 23. augusta (WEBNOVINY) – Futbalisti českého majstra AC Sparta Praha, ktorí sú súperom slovenského ligového šampióna MŠK Žilina v play-off (4. predkole) Ligy majstrov 2010/2011, sa už v nedeľu presunuli pod Tatry, hoci odveta spomenutej fázy európskeho pohára číslo jeden je na štadióne pod Dubňom na programe až v stredu 25. augusta od 20.45 h. V prvom zápase „rudí“ prehrali na Letnej 0:2 po góloch Momodoua Ceesaya a Tomáša Oravca.

„Rozhodli sme sa urobiť tento krok pre to, aby malo mužstvo maximálny pokoj na prípravu pred dôležitým zápasom,“ povedal riaditeľ pre komunikáciu letenského klubu Ondřej Kasík pre Mediafax a pokračoval: „Situácia je vážna, favoritom je po prvom dueli určite Žilina. My sa však nevzdávame a urobíme maximum pre to, aby sme uspeli. To, že prvýkrát od letného sústredenia odcestoval tím na trojdňovú spoločnú prípravu, je toho jasným dôkazom.“

Vo výprave trénera Jozefa Chovanca, ktorá sa z Prahy presunula na Slovensko letecky a ubytovala sa v okolí Žiliny, nie sú traja vykartovaní hráči Tomáš Řepka, Erich Brabec a Marek Matějovský. „Inak odišli na sústredenie všetci hráči, teda aj tí, ktorí majú len teoretickú šancu na to, že v stredu nastúpia,“ doplnil Ondřej Kasík.

Na sústredení Sparty teda nechýba ani trojica Slovákov Juraj Kucka, Igor Žofčák a Miloš Lačný. Prvý menovaný pre zranenie nedohral sobotňajší neúspešný domáci ligový duel proti Plzni (0:1) a jeho štart v odvete proti Žiline je momentálne otázny. „Juraj v poslednej dobe laboruje so zraneniami dosť často. V jeho prípade sa však našťastie vždy ukázalo, že nejde o nič vážne a aj vďaka jeho bojovnosti sa vždy po veľmi krátkom čase opäť objavil na ihrisku. Veríme, že rovnako to bude aj v tomto prípade a Kucka bude môcť v odvete hrať. On sám si to veľmi želá, hoci má problémy s nohou a momentálne je ťažké odhadnúť, ako na tom bude v deň zápasu,“ dodal pre agentúru SITA aktuálnu informáciu tlačový hovorca Sparty Ondřej Kasík.

SITA, Mediafax

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM