Futbal

Spartak bojoval na trávniku Crvenej Zvezdy Belehrad: Remíza po bojovnom výkone

Slovenský futbalový majster nastúpil do tretieho predkola Ligy majstrov. Sily si zmeral s náročným súperom Crvena Zvezda Belehrad.

Ilustračný obrázok k článku Spartak bojoval na trávniku Crvenej Zvezdy Belehrad: Remíza po bojovnom výkone
17
Galéria
Zdroj: TASR

Domáca Crvena Zvezda hnaná búrlivou kulisou početného kotla zahrozila už v úvode, no peknú kombináciu na jeden dotyk obrana Spartaka prerušila. Trnavčania sa k lopte často nedostávali, technicky vyspelí hráči CZ ju mali na kopačkách častejšie. V 8. minúte mali domáci smolu, keď odrazená lopta len tesne minula v šestnástke osamoteného Krstičiča. Spartak potom predsa len dokázal vyrovnať hru, dostal sa aj pred brankára Borjana, ale v 23. minúte fauloval v šestnástke Godál a Ben Nabouhane pokutový kop bezpečne premenil. Hneď po rozohratí lopty však potiahol akciu po pravom krídle Jirka, jeho spätnú prihrávku poslal do bránky Grendel – 1:1. Po góle prevzali iniciatívu opäť domáci, ale do konca polčasu si nevypracovali vážnejšiu šancu.

Tá neprichádzala ani s pribúdajúcimi minútami druhého dejstva, v ktorom mali domáci futbalisti aj naďalej hernú prevahu. Chudého vystrašil iba ďalekonosný pokus Jovičiča. Trnavský brankár však onedlho musel riešiť oveľa vážnejšiu situáciu po prieniku Radonjiča, keď včas vybehol a zmaril mu zakončenie. Postupne sa hra preniesla do stredu poľa, domácim sa nedarilo prekvapiť trnavskú obranu. Spartak ustál aj záver zápasu a do odvety si vezie sľubný výsledok.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Crvena Zvezda Belehrad – FC Spartak Trnava 1:1 (1:1)

Góly: 24. Ben Nabouhane (z 11 m) – 25. Grendel

CZ Belehrad: Borjan – Stojkovič, Savič, Dehenek, Rodič – Jovičič, Ebecilio, Krstičič – Ben Nabouhane, Stoiljkovič, Radonjič

Spartak Trnava: Chudý – Kadlec, Tóth, Godál, Čonka – Jirka, Sloboda, Grendel, Greššák, Rada – Bakoš

Crvena Zvezda Belehrad – FC Spartak Trnava
17
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM