Rastislav Búgel Futbal Futbal

Spartak na domácej tráve bodoval: Rozhodol Halilovič

Obe mužstvá začali vo svižnom tempe s veľkým nasadením. V prvej štvrťhodine mali viac možností hosťujúci Dunajskostredčania. Už v 4. min po priamom kope Pačindu hlavičkoval Stephens nad trnavskú bránu.

Ilustračný obrázok k článku Spartak na domácej tráve bodoval: Rozhodol Halilovič
Zdroj: TASR

Domáci odpovedali hlavičkou Depetrisa, ktorú na bránkovej čiare vyrazil Tujvel. Potom priamy kop Pačindu zakončoval v päťke Ljubičič, ale pozorného Jakubecha neprekonal. V 13. min neobsadený Polievka napálil loptu do horného brvna domácej brány. V ďalšom priebehu bola hra neurovnaná, hralo sa medzi šestnástkami a obaja brankári nemali čo riešiť. Až v 40. min po akcii Mihálika kryl Tujvel prízemnú strelu Mikoviča a o tri minúty neskôr si hosťujúci gólman poradil s priamym kopom Ježa.

Do druhého polčasu lepšie vstúpili hostia a po úniku Pačindu bol v šestnástke domácich poriadny závar, ktorý našťastie pre Trnavčanov neskončil gólom. V 52. min sa diváci dočkali gólu, keď si do šestnástky dobre nabehol Halilovič a prízemnou strelou k pravej žrdi prekonal Tujvela. Hostia sa ani po góle nevzdávali a dve dobré akcie mal ich najnebezpečnejší hráč Pačinda. Najskôr si dobre zakombinoval so Sarrom, ale domáci stopér Tóth včas odvrátil nebezpečenstvo a potom vystrelil tesne vedľa ľavej žrde Jakubechovej brány. V poslednej desaťminútovke mohli Trnavčania prikrášliť svoje víťazstvo, ale strelu Greššáka hosťujúci gólman robinzonádou vyrazil na roh a po úniku Mikoviča trnavský hráč namiesto prihrávky Tambemu volil spätnú prihrávku, ktorú zachytila obrana DAC.

Spartak Trnava – DAC Dunajská Streda 1:0 (0:0)

Ivan Hucko, tréner Trnavy: „Ťažko sa mi v tejto fáze, v ktorej sa momentálne nachádzame hovorí o futbale. V našom výkone absentovala kvalita, urobili sme mnoho chýb a navyše proti nám stál dobrý súper. Za tohto stavu nás teší víťazstvo zisk troch bodov.“

Tomislav Marič, tréner DAC: „Dnešný zápas sa mi ťažko hodnotí, pretože lepšie mužstvo prehralo. Musím pogratulovať mojim hráčom k výkonu, mali sme i šance, ktoré sme však nepremenili. V druhom polčase sme si nedali raz pozor a dostali sme gól, ktorý rozhodol. Nedá sa nič robiť, musíme ísť ďalej.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM