Šport Futbal

Spartak Trnava sa rozpadá pred očami: Odchod potvrdil aj majiteľ Poór

Po Látalovi a Hoftychovi potvrdil odchod aj Poór. Vydal pokyn, aby zastavili všetky finančné toky, ktoré sa týkajú Spartaka.

Ilustračný obrázok k článku Spartak Trnava sa rozpadá pred očami: Odchod potvrdil aj majiteľ Poór
Zdroj: TASR

Tréner futbalistov Spartaka Trnava Radoslav Látal po jesennej časti Fortuna ligy ukončí svoje pôsobenie na lavičke slovenského majstra. Z klubu odíde aj generálny manažér Pavel Hoftych. Po ich rozhodnutí oznámil ešte v pondelok odchod zo Spartaka aj jeho majiteľ Vladimír Poór.

„Vydal som pokyn, aby zastavili všetky finančné toky, ktoré sa týkajú Spartaka. Pre mňa už Spartak, čo sa futbalu týka, neexistuje,“ vyhlásil Poór. Informovala o tom oficiálna webová stránka Spartaka.

Poórovi už stačilo

Po dlhých rokoch končí v trnavskom Spartaku aj majiteľ Vladimír Poór. Odchod oficiálne oznámil v pondelok podvečer po tom, čo svoje rozhodnutie predtým urobili Látal s Hoftychom.

„Dnes som sa dozvedel, že tréner po invektívach, aj s generálnym manažérom, sa rozhodli rezignovať. Tým pádom môžem aj ja povedať, že nechcem počúvať to, čo sme zažili v minulosti. Za éry trénera Hoftycha sme bojovali o titul. So Žilinou sme ho prehrali o dva body. Dostali sme sa skoro až do play-off Európskej ligy. V následnej sezóne bolo vykrikovanie Hoftych ven! Po ňom prišiel tréner Jarábek, zažili sme presne to isté. Najprv ho vyzdvihovali na ruky, ukazovali sme valec s ôsmimi či deviatimi víťazstvami v rade a opäť prišli výkriky Jarábek ven! Toto už zažívať nechcem, stačilo,“ uviedol na webe Spartaka Poór, ktorý v klube pôsobil v rôznych funkciách štvrťstoročie a údajne chce teraz svoje aktivity presunúť do Čiech, konkrétne do pražského klubu Bohemians.

„Rozhodol som sa, že súboj s Nitrou bol posledný zápas, na ktorý som prišiel na štadión. Vydal som pokyn, aby zastavili všetky finančné toky, ktoré sa týkajú Spartaka. Vymenia sa všetci zástupcovia, moje akcionárske vzťahy a vymenuje nové vedenie, dozorná rada a predstavenstvo. Vstúpi do neho tzv. krízový manažment, kým si klub niekto neprevezme, na čom intenzívne pracujem. Pre mňa však tento klub, žiaľ, aj keď ho mám v srdci, skončil. Pre mňa už Spartak, čo sa futbalu týka, neexistuje,“ vyhlásil Poór, o ktorého konci už predtým informovali RTVS i portál pluska.sk.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Treba to dať mladším

Poór v oficiálnom vyhlásení na webstránke Spartaka okrem iného uviedol: „V priebehu 25 rokov som tu zažil množstvo krásnych vecí i časov, možno aj zlých. Za 25 rokov sme odohrali pekné sezóny, najmä posledná bola zaujímavá a veľmi krásna. S trénerom El Maestrom sme získali majstrovský titul. Následne s trénerom Látalom sme sa dostali do skupiny Európskej ligy. Sú to pre mňa ťažké chvíle. Bolo to náročné rozhodovanie. V tých najťažších chvíľach v Spartaku, pred kľúčovými súbojmi, sme sa dočkali len incidentov. Bohužiaľ, nikto z ‚facebookových fašistov‘ nie je schopný prispieť ani eurom na chod klubu. Mňa už to prestalo baviť. Nechcem stále počúvať, kto má ísť ven. Keď sme hrali s Nestorom, naozaj im to oznámil, že hrať futbal v Trnave, kde každý bojuje proti každému, je nereálne. Vyhral titul, vyhral ho s naším úsilím. Doviedol ho sem Pavel Hoftych, ktorý sa na tom narobil. Chvalabohu, je to za nami. Môžem k tomu povedať len jedno jediné, myslím si, že nikto z nás si nezaslúžil piskot. Cez to všetko sme sa ale preniesli… Bohužiaľ, musím povedať, že niektorí naši fanúšikovia, aby som ich nehádzal do jedného vreca, sa rozhodli, že keď je najhoršie, vtedy si treba ešte viac kopnúť. A tak si kopli. Docielili jediné, že ma to už vôbec nezaujíma. Čo ma mrzí najviac, že sa lúčim s futbalom takýmto spôsobom. Nemal som o tom takúto predstavu. Asi je ale najvyšší čas, aby to Spartaku neškodilo. Osobne si myslím, že mladšia generácia s tým niečo možno dokáže urobiť. Možno to bude lepšie ako je teraz. Držím im palce. Chcem sa všetkým, ktorí so mnou spolupracovali a vytrápili sa na tom všetkom, úprimne poďakovať. Na futbale ma už neuvidíte. Zrušil som cestu do Bruselu, nestretnem sa na Fenerbahce ani s prezidentom. Mali sme rozvinutý program ohľadom spolupráce do budúcnosti. Som z toho výrazne unavený a sklamaný. Treba to dať mladším. Ďakujem.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM