Správy Zo zahraničia

Speváčka Pink mala koronavírus, prispeje miliónom na boj proti nemu

Americká popová speváčka Pink prekonala nový koronavírus a rozhodla sa prispieť sumou milión dolárov do dvoch záchranných fondov proti ochoreniu COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Speváčka Pink mala koronavírus, prispeje miliónom na boj proti nemu
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Informovala o tom v sobotu agentúra AP. Speváčka zverejnila na Twitteri informáciu, že spolu so svojím trojročným synom začali pred dvoma týždňami vykazovať symptómy ochorenia. Nechala sa testovať u svojho praktického lekára a jej test na nový koronavírus bol pozitívny.

Karanténa

Následne celá jej rodina podstúpila karanténu a „riadila sa pokynmi lekára“. „Len pred pár dňami nám spravili opäť ďalší test a ten bol chvalabohu negatívny,“ napísala 40-ročná Pink, vlastným menom Alecia Beth Moorová.

Pink zároveň na Twitteri skritizovala americkú vládu za nedostatok testov. „Je to absolútny výsmech a zlyhanie našej vlády, že testy nie sú viac dostupné. Táto choroba je vážna a reálna. Ľudia potrebujú vedieť, že postihuje tak mladých ako aj starých, zdravých aj chorých, bohatých i chudobných. Musíme mať testovanie zadarmo a omnoho dostupnejšie, aby sme ochránili naše deti, rodiny, priateľov a komunity.“

Prispeje do fondu

Speváčka oznámila, že prispeje 500 000 dolárov do fondu univerzitnej nemocnice vo Philadelphii a ďalších 500 000 dolárov do fondu Mayor's Fund for Los Angeles.

Pink nazvala zdravotníkov „hrdinami“ a svoj tvít zakončila apelom na verejnosť.„Nas­ledujúce dva týždne budú rozhodujúce: prosím ostaňte doma,“ napísala. „Prosím. Ostaňte. Doma.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM