Kultúra Rôzne

Speváčka, tanečnica aj youtuberka: Čo v rozhovore prezradila známa Humenčanka?

Prinášame vám rozhovor so známou humenskou rodáčkou Stefi, ktorá vo svojom mladom veku toho stihla už nemálo a kdečím si aj musela prejsť.

Ilustračný obrázok k článku Speváčka, tanečnica aj youtuberka: Čo v rozhovore prezradila známa Humenčanka?
7
Galéria
Zdroj: Archív Stefi

Rodená Humenčanka, ktorú iste netreba nejako zvlášť predstavovať. Všetci ju poznajú pod menom Stefi a jej celé meno je Štefánia Šalátová. Je speváčkou, tancuje a svojim fanúšikom sa pravidelne prihovára aj prostredníctvom svojho youtube kanálu. Prečítajte si rozhovor s touto inšpiratívnou mladou ženou.

Nová pesnička a klip

Známejšou si sa stala po začatí úspešnej spolupráce s Mafia Corner. Funguje toto spojenie aj dnes?

Mafia Corner funguje perfektne. Každý má svoju úlohy a všetci sme výborne zohratí. Mik je hlava nášho tímu, od neho prichádzajú všetky nápady na hudbu a texty a vo svojej práci je naozaj profesionál. Stylo má na starosti manažment, grafiku, strih videoklipov a internetový obchod Mafianos s našim merchom. Bastafix nám pomáha s hudobnou produkciou a v najnovších pesničkách už aj spieva. Nesmiem zabudnúť podotknúť aj to, že sme všetci navzájom veľmi dobrí kamaráti. Chlapci sú veľmi ochotní, spoľahliví a zodpovední a s takými ľuďmi sa spolupracuje predsa najlepšie!

Robíte na niečom novom?

Začiatkom februára nám vyšla prvá pesnička tohto roku – Karma. Som z nej extrémne nadšená, pretože je to najmä v rámci môjho prejavu niečo, čo tu doteraz nebolo. Som rada, že som sa mohla prezentovať aj v trošku drsnejšom moode a ukázať tým druhú stránku môjho JA. Úspech, ktorý táto pesnička žnie som naozaj nečakala, o to viac si teraz užívam jej rýchly vzostup. Samozrejme, dnes už pracujeme na ďalších veciach a ako každý rok, aj tento rok je už zhruba naplánovaný ‘’čo kedy kde ako’’, takže teraz už postupne realizujeme naplánované. Určite sa máte na čo tešiť.

Zdroj: Archív Stefi

Okrem spevu si však založila aj tanečnú skupinu. Ako k tomu došlo?

Stále som chcela tancovať, ale mojich krúžkov a koníčkov bolo od detstva tak veľa, že na tanec sa už naozaj nezvýšil čas. Keďže sa dnes venujem prioritne tanečnej hudbe, v klipoch a na koncertoch od seba vyžadujem aj pohybovú prípravu a kondíciu (od všetkých popových speváčok!!!:)). Obzvlášť po liečbe rakoviny som si povedala, že sa začnem o svoje telo lepšie starať. Skúsila som najprv fitko ale tomu som veru vôôôbec neprišla na chuť. Rozhodla som sa, že si založím tanečnú skupinu, ktorú budem prezentovať v klipoch, na vystúpeniach a vo vlogoch.

Avšak! Karta sa opäť obrátila pretože tento rok som bola oslovená do viacerých projektov, z ktorých jeden je pre mňa veľmi významný a musím mu venovať veľa času, takže som sa rozhodla v prípade potreby spolupracovať od nového roka len s externými tanečníkmi. Na spoluprácu ma oslovili aj iné tanečné školy a skupiny ale momentálne mi môj čas nedovoľuje venovať sa tréningom. V neďalekej budúcnosti určite obnovím svoju tanečnú skupinu, resp. založím úplne novú.

Čo je tvojmu srdcu bližšie: spev či tanec?

Jednoznačne spev, ale čo sa týka tanca, objavila som v sebe skrytý talent, z čoho mám obrovskú radosť, lebo od narodenia som kvôli zdravotným problémom bola od akýchkoľvek veškerých pohybov oslobodená. Vďaka tancu (okrem iného) som samu seba začala vnímať úplne inak. Najpodstatnejšie je pre mňa zistenie, že nie som až také drevo ako mi to bolo odmalička pripomínané od môjho okolia najmä na základnej a strednej škole. Veľmi rýchlo sa dokážem naučiť nové veci, tanečné prvky a predovšetkým je pre mňa tanec (samozrejme aj so spevom) najlepšia psychohygiéna.

Príbehy vo videách

Aktívna si aj na Youtube. Prečo si sa rozhodla pustiť do natáčania videí?

Vďaka môjmu YouTube kanálu máme s fanúšikmi o niečo bližší vzťah. Rozprávam svoje príbehy, opisujem emócie, líčim sa, točím zákulisie z klipov a vystúpení atď. Pre mňa je to najlepší spôsob, ako sa prezentovať mimo hudby a pre mojich fanúšikov je to najrýchlejší spôsob, ako sa o mne dozvedieť viac. Snažím sa v rámci mojich možností v každom videu odovzdať deckám prínosnú myšlienku alebo radu alebo ich pobaviť a občas o sebe prezradiť niečo zaujímavé. Tým chcem povedať, že keď už ovplyvňujem, tak sa snažím o ten najlepší možný smer, keďže trošku vnútorne zápasím s tým, čo za posledné roky deti začali považovať za trend a podstatu.

Nie je s tým príliš veľa práce? Pomáha ti niekto?

Práce je s tým až-až. Na úplnom začiatku mi s programom na úpravu videí pomohol Mik a s grafikou Stylo. Dnes sa snažím na všetky nové veci prísť sama. Nie je to ani zďaleka také jednoduché ako sa zdá a najviac trpí moja chrbtica. Ale odozvy sú veľmi pozitívne a to ma stále nakopne pokračovať v tom ďalej.

Obľúbené miesta

Ako často jazdíš domov na východ?

Snažím sa chodiť čo najčastejšie. Celkovo na východ chodím často najmä za pracovnými povinnosťami, ale priamo do Humenného som doteraz chodila prevážne len na dušičky a na veľkonočné a vianočné sviatky. Vlani som musela vynechať zopár rodinných osláv kvôli pracovnej vyťaženosti, ale tento rok som si dupla a v Humennom už budem o niečo častejšie, z čoho mám obrovskú radosť. Celkovo mojim hlavným cieľom v tomto roku je viac makať ale zároveň si o to viac času doprajem aj pre svojich najbližších a pre samu seba. A snáď už konečne prvýkrát uvidím aj more alebo nejakú metropolu…

Ktoré miesta v Humennom a jeho okolí sú tvoje najobľúbenejšie?

Moje najobľúbenejšie miesto je Humenné ako také. Keď chcem byť sama (väčšinou po akciách), najlepšie mi je buď v mojej izbe alebo niekde, kde je minimum ľudí a maximum pokoja. Keď vyhľadávam spoločnosť, buď idem s rodinou na prechádzku alebo s kamarátmi na drink. Keď sme s Mikeom u našich, veľmi radi chodievame na Brestovské rybníky. Milujem osvetlený kaštieľ a večerné prechádzky okolo Laborca. Najviac sa mi páči naše Humenné počas zimy, keď je celé námestie žiarivé a v pozadí hrajú koledy z jedličky. Pri tomto pohľade si vždy nostalgicky spomeniem na časy, keď som sa 9-ročná po tme trepala s gitarou cez celé mesto na ZUŠ-ku a ostatné deti sa sánkovali a guľovali. Vtedy mi bolo do plaču, dnes sa na tom neskutočne bavím a mami, ešte raz ďakujem, že som na tú ZUŠ-ku musela chodiť’.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Inšpiratívna: Aj toto všetko stíha známa Humenčanka Stefi, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Archív Stefi
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM