Ostatné športy

Špičkoví jazdci v sedlách najlepších plnokrvníkov: Čakajú nás dostihové zážitky aj kopa zábavy

Na dostihovej dráhe v petržalskom Starom háji bude v nedeľu rušno! Okrem významnej medzinárodnej súťaže sa zabavíte aj na skvelom sprievodnom programe.

Ilustračný obrázok k článku Špičkoví jazdci v sedlách najlepších plnokrvníkov: Čakajú nás dostihové zážitky aj kopa zábavy
Zdroj: TASR

Starý háj ožije v nedeľu top podujatím tohtoročnej sezóny. V zelenej oáze Petržalky sa bude konať jubilejný 40. ročník Turf-gala. Tešiť sa môžete na päť medzinárodných dostihov s najvyšším štatútom. O skvelé turfové zážitky sa postarajú špičkoví jazdci v sedlách najlepších plnokrvníkov zo strednej Európy.

Najlepšie kone z okolitých krajín

Hlavnou hviezdou 35. Veľkej ceny Slovenska bude vlaňajší kôň roka a derby víťazka ZORIANA zo stajne PD Senica. „Na mítingu Turf-gala sa zídu najlepšie kone zo Slovenska, Česka, Rakúska, Maďarska, zastúpená bude stredoeurópska špička,“ informoval na stredajšej tlačovej konferencii vedúci dostihovej prevádzky a marketingu Závodiska, š. p. Ján Valtýni.

Na programe sú aj ďalšie štyri významné dostihy: Cena Arvy pre trojročné kobyly na vzdialenosť 1800 m, Cena Scottish Rifla, tradičné meranie síl strednotratiarov na 1800 m, Starohájske kritérium ako prvá vážna predskúška pred Slovenským derby na 2000 m a Cena Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, šprintérsky vrchol sezóny na 1200 m.

Sprievodný program

Divákov okrem napínavých turfových zážitkov a výhier poteší aj bohatý sprievodný program. Vystúpi folklórny súbor Vienok, prebehne súťaž o najelegantnejšiu dámu v klobúku a šťastie na návštevníkov čaká aj v podobe tomboly s hodnotnými cenami.

Nebudú chýbať ani detské atrakcie, vozenie na koníkoch a elektrických autíčkach, maľovanie na tvár či súťaž o najkrajší detský klobúčik. Uvidíte tiež prezentáciu záhradnej techniky a farmárskych výrobkov, môžete si pochutnať na rôznych gurmánskych špecialitách. A opäť sa bude súťažiť aj o najkrajšiu dámu v klobúku.

nedeľa 3. júna / 13:30 hod. / dámy a slečny v klobúku majú vstup zadarmo

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM