Eva Mikulová Kultúra

VIDEO: Spievajúci košickí hasiči Hasia hudbou! Plánujú vydať CD, povolania sa ale nevzdajú

Hasiči Tomáš Čekan a Matúš Hricík vzdali hold svojmu povolaniu v unikátnom hudobnom klipe „Hasíme hudbou,“ ktorý valcuje internet. Natočili ho na hasičskej stanici.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Spievajúci košickí hasiči Hasia hudbou! Plánujú vydať CD, povolania sa ale nevzdajú
Zdroj: Tomáš Čekan

Sú hasičmi telom i dušou, ale milujú aj hudbu. Dvaja kamaráti a kolegovia, košickí hasiči Tomáš Čekan a Matúš Hricík, zložili pieseň „Hasíme hudbou,“ v ktorej vzdali hold svojmu povolaniu.

Chlapci natočili k svojej hudobnej prvotine aj videoklip a zarapovali si priamo na hasičskej stanici. Akonáhle sa ich klip objavil na internete, okamžite si získal množstvo poslucháčov a ich počet naďalej rastie.

Ich povolanie je pre nich prvoradé

„Chceli sme i takouto formou poukázať na naše náročné povolanie a vidíme, že to malo úspech,“ hovorí Tomáš, ktorého volajú Čepeto. Jeho kolega Hricík má prezývku Hrico a pod týmito menami Čepeto a Hrico sa prezentujú vo svojich hudobných začiatkoch. Ako vravia, hudbe sa venujú už štyri roky. „Napadlo nám urobiť pieseň o hasičoch, pretože je to pre nás srdcová záležitosť. Dostali sme povolenie od nadriadených a tak sme klip natočili na hasičskej stanici. Konečné dielo sa páčilo aj kolegom,“ hovoria.

Ich pieseň má veľký úspech a má šancu stať sa novodobou hasičskou hymnou.

„Nie je naším zámerom stať sa profesionálnymi spevákmi. Naša práca hasičov je pre nás prioritou. Máme ju radi a i ľudia nás vnímajú pozitívne,“ hovorí Tomáš, ale netají, že i hudba má pre nich veľký význam. „Do konca roka plánujeme vydať CD-čko s 10 piesňami, na ktorých momentálne vo voľnom čase pracujeme.“

V budúcnosti by chceli svoju tvorbu zamerať aj na deti. „S deťmi sa stretávame aj na stanici a našich hasičských akciách a vieme, že ich naša práca zaujíma a baví. Takže by sme časom chceli vytvoriť piesne, niečo v štýle Mira Jaroša.“

Sú šťastne zadaní

Obaja mladí hasiči majú okrem hudby i ďalšie zaujímavé koníčky. „Chodíme sa potápať a rybárčiť,“ prezradil Tomáš Čekan a i keď času majú málo, snažia sa, aby spoločne trávili čas i so svojimi najbližšími. „Sme obaja šťastne zadaní. Máme priateľky, ktoré nás podporujú. S priateľkou Lenkou máme aj dva a pol ročnú dcérku,“ dodáva Čepeto.

Nuž, my kreatívnym hasičom želáme množstvo ďalších hudobných aj osobných úspechov. Nech im to hudobne hasí…

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM