Regióny Ostatné športy

Spišská dejiskom pokusu o slovenský rekord: Ujsť si ho nenechá ani prezident Kiska

Po niekoľkých rekordoch konaných v Spišskej sa mesto pokúsi o ďalší. Tentokrát pôjde o najvyšší počet bicyklujúcich sa na najdlhšom šošovkovitom námestí.

Ilustračný obrázok k článku Spišská dejiskom pokusu o slovenský rekord: Ujsť si ho nenechá ani prezident Kiska
Zdroj: Mesto SNV

Už desiaty ročník akcie s názvom Parasport 24 Tour odštartuje koncom mája tento rok zo Spišskej Novej Vsi. Ide o projekt na podporu hendikepovaných ľudí, ktorí ako jednotlivci majú obmedzené podmienky na získavanie finančných a iných prostriedkov pre vlastný rozvoj. Prostredníctvom športu tak majú občania so zdravotným postihnutím lepšiu možnosť, zaradiť sa do bežného života.

Pri tejto príležitosti sa však naše mesto stane aj dejiskom ustanovujúceho rekordu. Účastníci Parasport 24 Tour ako aj obyvatelia mesta sa môžu zúčastniť na vytvorení rekordu v najvyššom počte bicyklujúcich sa na najdlhšom šošovkovitom námestí, a to za účasti prezidenta Slovenskej republiky Andrea Kisku.

Ako nás informovala vedúca kancelárie primátora Andrea Jančíková, rekordu, ktorý sa bude konať 28.mája sa môže zúčastniť ktokoľvek bez rozdielu veku. Musí však prísť na bicykli. „Registrovať sa bude pred Redutou od 9:00 do 10:45 hod. Ľudia dostanú na označenie registračné poradové číslo, ktoré bude zhodné s číslom do tomboly. Pokus o slovenský rekord sa odštartuje o 11:00. Miesto štartu a zároveň cieľa bude označené bránou a bude to na ceste pred Redutou,“ doplnila Jančíková.

Všetci, ktorí sa zúčastnia na rekorde, budú zaradení aj do tomboly, v ktorej môžu vyhrať zaujímavé ceny. Prvou bude bicykel, ktorý víťazovi daruje primátor mesta Ján Volný. Počas registrácie aj po uskutočnení rekordu sa môžete tešiť aj na sprievodný kultúrny program:

  • 9.00 – 10.50 Registrácia účastníkov slovenského rekordu
  • 9.00 – 11.00 Kultúrny program. Účinkujú: BDSKrew, Denzz Industry, Kapela FFB, Trial show Jána Kočiša – majstra sveta, Celeste Buckingham a Katka Landlová
  • 11.00 Pokus o slovenský rekord za účasti prezidenta SR Andreja Kisku
  • 11.30 Štart 1. etapy Parasport 24 Tour
  • 11.40 Žrebovanie cien zúčastnených čísel všetkých účastníkov rekordu
  • 12.00 Babkini Vnuci – vystúpenie ruskej ľudovej hudby

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM