Peter Handzuš Hokej

Spokojný Juraj Mikúš: V jednoduchosti je krása!

Oddýchnutí slovenskí hokejisti sa v zápase proti Bielorusku bavili hokejom. V druhej tretine nasúkali súperovi štyri góly a takto rozhodnutý zápas bez problémov ukočírovali do konca.

„Niekedy to človeku ide ako po masle, niekedy sa na to nadrie a bez výsledku. Taký je šport, dnes to našťastie vyšlo,“ v krátkosti vystihol obraz hry v zápase proti Bielorusom Juraj Mikúš.

„Je to jednoznačný výsledok, ale aj preto, že sme premenili šance,“ myslí si Mikúš, ktorý v zápase strelil jeden gól po peknej akcii tretieho útoku a na ďalší prihrával Miklíkovi.

V druhej tretine sa Slováci „utrhli“ a rozhodli o zápase štyrmi gólmi. Stav 5:1 sa už v tretej nemenil. Nebolo kam sa ponáhľať. Hráči sa tak mohli šetriť na duel so Švajčiarmi, ktorý nás čaká už nasledujúci deň. **„Nemuseli sme toľko búšiť, viac sme sa stiahli do obrany a mali sme kratšie striedania. Nikto sa tam nejako príliš neunavil.“ **

Vymyslia Slováci proti dobre hrajúcim Helvétom nejakú ‚kulehu‘? „Nemyslím, že kulehu… na každého súpera sa snažíme hrať čo najviac do obrany a nekomplikovať si hru. V jednoduchosti je krása.“

Z Helsínk pre Global24 Dominika Handzušová Foto: Dominika Handzušová

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM