Tlačové správy

Spoľahlivá preprava tovaru záleží od každého aspektu logistiky

Náročnosť manipulácie a prepravy tovaru a vlastne celej logistiky je tým náročnejšia, čím potrebujete prepravovať väčší a ťažší náklad a dostať ho do vzdialenejších kútov sveta. Žiadny logistický problém však nie je neriešiteľný.

Ilustračný obrázok k článku Spoľahlivá preprava tovaru záleží od každého aspektu logistiky
Zdroj: Shutterstock.com/travel mania

Rýchle a efektívne vyskladňovanie

Podobne ako v kvalitných prevodovkách aj v logistike musia všetky jednotlivé súčasti do seba dokonale zapadať, aby bola dosiahnutá rýchla a efektívna preprava. Cesta akéhokoľvek tovaru vždy začína v sklade, z ktorého má byť expedovaný.

Ten musí byť vybavený kvalitnou manipulačnou technikou a hlavne spoľahlivými a výkonnými vysokozdvižnými vozíkmi vybavenými kvalitnými prídavnými zariadeniami určenými na jednoduchšie a efektívnejšie manipulovanie s tovarom. Takže v tomto prípadne nejde o pracovné plošiny, či zhrňovacie radlice, ale skôr máme na mysli predĺžené vidlice, žeriavové ramená a závesy, nosiče sudov, či nosné tŕne.

Prepravujte tovar rýchlo a bezpečne do akejkoľvek destinácie

Ďalšou fázou je nájsť vhodný spôsob prepravy. Pri jeho výbere je dôležitá vzdialenosť, kam má byť tovar dopravený a to, ako rýchlo musí v cieľovej destinácii byť. Na prekonanie tých najväčších vzdialeností za čo najkratší čas je ideálna spoľahlivá letecká preprava.

Tento štatisticky najbezpečnejší spôsob prepravy vám môže pomôcť prepraviť tovar na opačný koniec sveta už v priebehu niekoľkých hodín. Takúto rýchlosť oceníte nielen pri preprave tovaru, ktorý je náchylný na pokazenie sa pri iných, dlhšie trvajúcich transportoch alebo pri preprave zvierat, pre ktoré je vždy dobré ak budú v cieľovej destinácii čo najrýchlejšie.

Rýchlosť leteckej prepravy využijete pri akomkoľvek tovare, ktorý je potrebný pre naplnenie dôležitej zákazky s hraničným termínom. Naviac letecká preprava nie je len rýchla, ale dokážete pomocou nej prepraviť naraz veľké množstvo tovaru.

Popri všetkom treba myslieť aj na životné prostredie

Ak vám záleží na životnom prostredí, môžete logistiku, ale aj všetky ostatné procesy vo svojej spoločnosti podriadiť znižovaniu negatívneho vplyvu na životné prostredie. Môžete sa tak zapojiť do schémy pre environmentálne manažérstvo a audit, EMAS.

Tento nástroj na hodnotenie environmentálneho správania a jeho zlepšenie bol vytvorený už v roku 1993. Odvtedy pomáha rôznym spoločnostiam a organizáciám zlepšovať svoje environmentálne správanie a naviac úspornejšie využívať energie a iné zdroje.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Seocentrum s.r.o.
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM