Webnoviny - Svet

Spoločnosť KUHN otvorila v Senci nové centrum

WEBNOVINY.SK

ilustračná fotografia BRATISLAVA 8. októbra (WEBNOVINY) – Po 7,5 mesiacoch stavania otvára KUHN-Slovakia, výhradný dovozca Komatsu-stavebných strojov a Palfinger- hydraulických rúk v nových priestoroch pri Senci novopostavenú firemnú centrálu pre Slovensko. Nová firemná centrála v Senci pri Bratislave poskytuje 3800 metrov štvorcových úžitkovej plochy na ploche pozemku 10 000 metrov štvorcových. Novostavba umožňuje perfektne prezentovať celú paletu produktov a vykonávať servis podľa najnovších technických vymožeností.

6 milliónov eur celková investícia v Bratislave Pozitívnym vývojom trhu v oblasti stavebných strojov a hydraulických rúk na Slovensku ako i neustálym rastom dosiahli pôvodné priestory svoje hranice. „Prostredníctvom novostavby dokážeme aj v budúcnosti zabezpečiť zákazníkovi čo najlepšie poradenstvo a servis“ zdôvodnil potrebu nových priestorov zakladateľ spoločnosti pán Günter Kuhn. K dispozícii máme dielne a sklady o rozlohe 2700 metrov štvorcových a 1100 metrov štvorcových kancelárskych priestorov.

Zlepšenie služieb zákazníkom Novostavba v Bratislave zabezpečí zlepšenie technických možností a tým i pracovných procesov. Rozšírením oblasti servisu sa výrazne skráti reakčný čas na servisné zákazky a tým sa dosiahne i ďalšie zlepšenie v službách zákazníkom. V súlade s firemnou politikou investuje KUHN aj v budúcnosti do servisných kapacít, aby sa týmito lepšími servisnými výkonmi a zlepšenými službami výrazne odlíšil v konkurenčnom prostredí.

Novostavba na najvyššej technickej úrovni V polovici novembra 2009 bola novostavba objednaná u generálneho dodávateľa. Dňa 07. júla 2010 bola stavba odovzdaná firme KUHN. V prvých dvoch septembrových týždňoch prebehlo presťahovanie zo starých priestorov do nového sídla. Úžitková plocha budovy predstavuje 3 800 metrov štvorcových. Je rozdelená na dve prevádzkové haly, a to pre oblasť stavebných strojov a hydraulických rúk, ako aj na 3-poschodovú administratívnu budovu. Servisné a dielenské haly sú vybavené najmodernejšou dielenskou technikou, ako je elektronické olejové hospodárstvo a centrálny rozvoz tlakového vzduchu. Taktiež je tu zriadený priestranný sklad náhradných dielcov, umyvárka a jedna z najmodernejších lakovní. Dielenské haly sú vykurované veľkoplošným plynovým žiaričom. Ďalej disponuje prevádzka nákladnou a životné prostredie chrániacim olejovým a benzínovým oddeľovacím zariadením a štyrmi halovými žeriavmi s nosnosťou od 5 až do 15 ton.

Spoľahlivé značky exklusívne u KUHNa KUHN je spoľahlivým partnerom stavebného a logistického odvetvia. Poukazujú na to i značky, za ktoré je firma KUHN výhradným zástupcom v Rakúsku a iných európskych krajinách. V oblasti stavebných strojov predáva KUHN exkluzívne Komatsu-stavebné stroje v Rakúsku, Maďarsku, Česku, Slovensku, Slovinsku, južnom Nemecku, Švajčiarsku a Chorvátsku. Týmto je KUHN najväčším súkromným Komatsu-dealerom v Európe. KUHN okrem toho predáva POWERSCREEN triediče a drviče a FRD hydraulické kladivá v Rakúsku. Oblasť manipulačnej techniky je zastúpená silnými značkami PALFINGER – hydraulické ruky a MITSUBISHI-vysokozdvižné vozíky. Vysoká kvalita rakúskeho výrobcu HR PALFINGER predáva KUHN od roku 1986 exkluzívne v Rakúsku, neskôr aj v Maďarsku, Česku a na Slovensku. „Predajom hydraulických rúk Palfinger sme do dnes dokázali dosiahnúť vyše 50 %-ný podiel na trhu“ hovorí hrdo p. Günter Kuhn. Palfinger je v oblasti HR svetovou vedúcou značkou. Za účelom skomletizovania manipulačnej techniky, zastupuje KUHN v Rakúsku, Maďarsku a Poľsku vysokozdvižné vozíky MITSUBISHI ako generálny dovozca.

KUHN-Gruppe/Skupina – Deväť krajín – 14 spoločností – 33 pobočiek Firemná skupina KUHN so sídlom v Eugendorfe pri Salzburgu/Rakúsko, dosiahla v uplynulom hospodárskom roku obrat vo výške 495 mil. eur, a to so svojimi vyše 700 spolupracov­níkmi zo zahraničných dcérskych spoločností v Česku, Slovensku, Maďarsku, Chorvátsku, Slovinsku, Poľsku, Švajčiarsku a Nemecku. Toho času je firemná skupina KUHN s divíziami stavebné stroje a manipulačná technika aktívna v 9 európskych krajinách, zahŕňa 14 samostatných spoločností s 33 pobočiek v Európe. Každá táto spoločnosť pracuje samostatne v príslušnom regióne, aby mohla čo najrýchlejšie a čo najpružnejšie reagovať na zmeny na trhu a potreby zákazníkov. „Pretože iba výkonná a flexibilne reagujúca spoločnosť/firma dokáže úspešne využívať výzvy trhu. Dôležitú úlohu zohráva aj odolnosť voči kríze. Našim kritériom sú požiadavky zákazníka. Chceme poskytovať najvyššiu kvalitu na všetkých úrovniach: kvalitu výrobkov, kvalitu poradenstva, kvalitu služieb zákazníkom, kvalitu servisu – teda celkový/komplexný „KUHN-KVALITA-balíček“ vysvetľuje pán Günter Kuhn.

Kontaktné osoby
Günter KUHN
Majiteľ KUHN-Gruppe
Dir. Karl LENGLACHER
KUHN-Holding, konateľ KUHN-Ladetechnik
Peter GERO
Konateľ KUHN-Slovakia stavebné stroje
Ing. Jaroslav VANEK
Konateľ KUHN-Slovakia manipulačná technikaServis „šitý na mieru“ požiadaviek zákazníkov Nie iba najvyššia kvalita značky u všetkých výrobkov, ale predovšetkým kompetentné poradenstvo, zaručená dostupnosť náhradných dielcov, najlepšia starostlivosť pred a po predaji a nakoniec vysoká odbornosť spolupracovníkov je dôvodom/dôsledkom na dnešnú pozíciu firmy KUHN na trhu. Vychytená logistika servisu, online-spojenie medzi jednotlivými organizáciami doma i v zahraničí poskytujú zákazníkovi istotu, že ich investícia si trvalo udrží svoju hodnotu. V modernej výstavbe a servisu v Bratislave sa realizujú špeciálne projekty výstavby a projekty s veľkými žeriavmi. Tu je zabezpečené, že zákazník od analýzy potreby – projektovanie – realizáciu až po odovzdanie na kľúč komunikuje výhradne s jedným partnerom. Tomuto jedinečnému kvalitnému výstavbovému systému u projektov hydraulických rúk dôveruje veľká väčšina zákazníkov z rôznych odvetví, ktorí oceňujú nielen projekt, ale i kompetenciu a záruku po-predajného servisu firmy KUHN.

Vybudovanie KUHN-siete Na rok 2011 sú plánované ďalšie novostavby v Nemecku a v Česku. S práve vybudovanou novou stavbou na Slovensku zohľadňuje Kuhn pozitívny vývoj na trhu. Rozšírením existujúcej KUHN-siete sa ďalej posilňuje pozícia na slovenskom trhu a tým sa venuje i potrebná pozornosť rastúcim trhom. „S medzinárodnými top-značkovými produktmi, perfektným servisom a rýchlou dostupnosťou náhradných dielcov chceme garantovať/za­ručovať dnes aj v budúcnosti čo najvyššiu hospodárnosť investícii našich zákazníkov. Na toto bolo, je a v budúcnosti budú zamerané naše aktivity“, zdôrazňuje pán Günter Kuhn.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM