han Politika

SPOMÍNATE si? V prípade sa zmenilo to, že sa nezmenilo nič! Autor výroku MIERI do politiky

Prichádza legenda v boji proti organizovanému zločinu! Tak uviedol do mimoparlamentného Progresívneho Slovenska bývalého policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka predseda hnutia Michal Šimečka.

Ilustračný obrázok k článku SPOMÍNATE si? V prípade sa zmenilo to, že sa nezmenilo nič! Autor výroku MIERI do politiky
Zdroj: Facebook.com/Michal Šimečka • Progresívne Slovensko

„Do Progresívneho Slovenska prináša 30 rokov skúseností z polície až po tie najvyššie miesta, rozvahu, nespochybniteľný morálny kredit aj nespochybniteľnú odbornosť v agende ministerstva vnútra, vnútornej bezpečnosti a boja proti zločinu,“ skonštatoval.

Bez chaosu

Šimečka podotkol, že spoločnosť na Slovensku potrebuje budúcnosť bez chaosu, no zároveň istotu právneho štátu. „Musíme ponúknuť ľuďom nádej, že Slovensko môže fungovať ako normálna, bezpečná a férová krajina pre všetkých. Presne toto sú témy, na ktorých budeme spolupracovať s Jaroslavom Spišiakom,“ doplnil.

Slová Spišiaka

Spišiak svoj vstup do politiky odôvodnil, že chce ešte niečo dosiahnuť a chce pomôcť. Zdôraznil, že ide o jeho osobné rozhodnutie. Avizuje, že sa chce snažiť, aby policajti mali legislatívne a morálne krytie a pokoj pre svoju prácu. „Chcem, aby tu veci fungovali normálne, odborne, podľa zákona,“ dodal.

„Bol som doteraz apolitický. Zaujímali ma len zločin a zločinci. Ak sa do cesty tejto cesty dostane hoc aj nejaký politik, tak nie preto, že je politik, ale že je podozrivý z páchania trestnej činnosti,“ vyslovil sa bývalý šéf polície.

Spišiak a jeho hlášky

Niekdajší prezident policajného zboru bol známy svojimi výrokmi, ktoré bavili ľudí pre ich originalitu.

Výroky Spišiaka

  • „V prípade sa zmenilo to, že sa nezmenilo nič.“
  • „Oni vedia, že prečo, aj my vieme, že prečo. Toľko stačí povedať, že myvieme, že oni vedia.“
  • „Absolvoval priestrel lebky.“
  • „Keď policajtov, ktorých nazveme… Ktorých by sme možno nazvali debili, a dosiahnu takýto výsledok, tak kľudne budem pracovať s debilmi.“
  • „Páchateľ sa sám zasamovraždil.“
  • „Sme dúfali, že nejako sa to tam vysvetlí, ale sa nevysvetlilo. Tak sme museli rozhodnúť o prijatí takých opatrení, ktoré sme prijali.“
  • „Dúfam, že budeme vychádzať tak ako sme vychádzali doteraz, kým som tu teda ešte bol. Lebo keď nie, tak nie.“
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM