Erik Bojničan Regióny Ostatné športy Zo Slovenska

Športový sviatok neďaleko Hlohovca: Majstrovstvá Európy vznášadiel už čoskoro

Burácanie motorov, špičkoví jazdci ale i bohatý sprievodný program. Len pár kilometrov od Hlohovca budú Majstrovstvá Európy vznášadiel.

Ilustračný obrázok k článku Športový sviatok neďaleko Hlohovca: Majstrovstvá Európy vznášadiel už čoskoro
Zdroj: TASR

Skutočná športová lahôdka, ktorú by bola škoda nechať si ujsť. Na vodnú nádrž Sĺňava už čoskoro zamieria špičkoví jazdci na vznášadlách. Cez víkend 12. – 13. augusta sa tu totižto uskutoční tretie kolo Majstrovstiev Európy v tomto športe.

Víkendový program na Sĺňave začína už v sobotu o ráno. Od 10:30 hod. si budú návštevníci môcť pozrieť tréningy Formula 1, 2, 50, S, J, N a tréning člny Klasik. O 13:00 hod. potom bude nasledovať prvá rozjazda. Závodný program bude pokračovať až do nedeľného popoludnia štyrmi rozjazdami. V nedeľu o 16:00 hod. je naplánovaný spoločný pretek všetkých kategórií okrem FN a FJ, po ktorom bude nasledovať slávnostné vyhlásenie výsledkov.

Pre návštevníkov podujatia tretieho kola Majstrovstiev Európy je však pripravený i zaujímavý sprievodný program. Ako informujú organizátori, záujemcovia si budú môcť vyskúšať lietanie nad vodou, takzvané Aquafly.

Predvedú sa rýchlostné motorové člny Classic boats i majster sveta Formule 500 Robert Hencz s jeho rýchlostným člnom. Ukážky predvedú vodný lyžiari a Hasičský a záchranný zbor Piešťany. Pre rodičov s deťmi bude nachystaná oddychová zóna – Detský areál.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM