Zo Slovenska

Spravili ste CHYBU pri kúpe diaľničnej známky? Prichádza NOVINKA, ktorá vás poteší

Až doteraz mohli vodiči nahlásiť chybné údaje pri kúpe diaľničnej známky do 15 minút. Limit sa po novom výrazne predĺžil.

Ilustračný obrázok k článku Spravili ste CHYBU pri kúpe diaľničnej známky? Prichádza NOVINKA, ktorá vás poteší
Zdroj: Dnes24.sk , TASR/Michal Svítok

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) informovala o pozitívnej zmene, ktorá sa dotkne všetkých vodičov, ktorí využívajú diaľnice a rýchlostné cesty.

Lehota sa predĺžila

Ak doteraz spravili pri nákupe diaľničnej známky chybu, na jej opravu mali iba 15 minút. Ak to nestihli, mali smolu.

„Národná diaľničná spoločnosť pristúpila k zmene obchodných podmienok pri nákupe elektronickej diaľničnej známky. Najvýznamnejšou zmenou je, že pôvodný 15-minútový interval na opravu akéhokoľvek údaju zadaného pri nákupe známky sa výrazne predlžuje.“ informuje NDS.

Po novom môžu vodiči oznámiť opravu chybne zadaných údajov (napr. zlé evidenčné číslo) až do konca daného kalendárneho dňa.

Už to platí

„NDS touto zmenou výrazne vyšla v ústrety motoristom, ktorí si zle zadaný údaj všimli až s väčším časovým odstupom a nestihli požiadať o opravu do 15 minút,“ dodáva spoločnosť.

Aj naďalej platí, že za zadané údaje je zodpovedný zákazník. Ak zistí chybu, musí to oznámiť bezodkladne, po novom do konca daného dňa. „Pozor, ak táto lehota uplynie, oprava, doplnenie alebo zmena bude možná len v tom prípade, ak preukázateľne pôjde o neexistujúce vozidlo,“ upozorňuje Národná diaľničná spoločnosť.

Zmeny nadobudli účinnosť od pondelka 11. septembra a sú už zverejnené aj v nových obchodných podmienkach na webe eznamka.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM