Webnoviny - Svet

SRBSKO: Narkobarónovi siahli na majetok

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA, AP BRATISLAVA 17. februára (WEBNOVINY) – Srbský Špeciálny súd schválil požiadavku prokurátora o dočasné zhabanie majetku Darka Šarića – údajného narkobaróna so slovenským pasom, ktorého podozrievajú z pašovania 2,7 tony kokaínu. Ako pre srbský internetový portál B92 uviedla hovorkyňa srbského Špeciálneho súdu Maja Kovačevićová, hodnota majetku dosahuje niekoľko miliónov euro. Konečné rozhodnutie o odobratí majetku Darka Šarića by mal vyriecť Vyšší súd v Belehrade v najbližších dňoch.

Šarićovi podľa portálu B92 patrí nočný klub Kazino v centre Kragujevaca, ako aj viaceré objekty v Belehrade, Novom Sade, pri jazere Palič a iných srbských mestách. Medzi nehnuteľnosťami je byt s rozlohou 180 metrov štvorcových v Belehrade, ako aj 15 stavebných pozemkov v Sremskej Kamenici neďaleko Nového Sadu. Na nich sú postavené dva domy, jeden má 400 metrov štvorcových, druhá vila 927. Na meno Darka Šarića bolo zistených aj niekoľko bankových účtov, na ktorých boli milióny dinárov. Ďalším dočasne zadržaným majetkom je vila v lukratívnej časti Belehradu s plochou 410 metrov štvorcových, dva byty s rozlohou 115 metrov štvorcových a niekoľko ďalších bytov v Belehrade.

Ministerstvo vnútra Srbskej republiky oficiálne požiadalo slovenských kolegov o vysvetlenie, na základe čoho získal Šarić slovenské štátne občianstvo. Podľa srbských novín Blic získal Šarić v roku 2006 štátne občianstvo Slovenskej republiky a tým aj občiansky preukaz a pas. Po Šarićovi v súčasnosti pátra Interpol. V decembri a januári sa mu dvakrát srbská polícia pokúsila nastaviť pascu, ale raz na letisku v Paríži utiekol do medzinárodnej zóny a následne sa ho ani vo Viedni nepodarilo zadržať. Podľa srbských novín narkoklan, ktorému šéfuje vodca čiernohorskej mafie, a v ktorom je aj Darko Šarić, má vlastné plantáže koky v južnej Amerike, v polovici októbra minulého roka sa podarilo uruguajskej polícii odhaliť rekordný transport tejto omamnej látky.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM