Regióny

Niektorí obyvatelia stredného Slovenska zostanú bez elektriny aj cez noc

Elektrikárom zo Stredoslovenskej distribučnej (SSD) sa počas dňa podarilo obnoviť distribúciu elektriny pre takmer 70-tisíc domácností.

Ilustračný obrázok k článku Niektorí obyvatelia stredného Slovenska zostanú bez elektriny aj cez noc
51
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Bez prúdu však po silnej nočnej búrke naďalej zostáva približne 5500 odberných miest. TASR o tom informoval hovorca SSD Miroslav Gejdoš.

Energetickou kalamitou zostávajú naďalej postihnuté odberné miesta v Banskej Bystrici a to v mestských častiach Radvaň a Fončorda i v susedných obciach Badín, Tajov a Malachov.

Bez prúdu sú aj obce Dolná Ždaňa v okrese Žiar nad Hronom, Banský Studenec v okrese Banská Štiavnica a obec Kováčová v okrese Zvolen.

„V týchto oblastiach sa musia energetici vysporiadať s komplikovanejšími opravami, pričom musia poodstraňovať popadané stromy a konáre, nahradiť polámané stĺpy, pospájať pretrhnuté vodiče a vymeniť izolátory,“ uviedol Gejdoš s tým, že ide o časovo náročné práce v ťažko dostupných oblastiach. Ako dodal, v niektorých prípadoch zostanú obyvatelia bez elektriny aj počas noci. Vo viacerých lokalitách sa však zrejme podarí dodávku elektriny do zotmenia obnoviť.

Podľa SSD je súčasná situácia mimoriadna aj v porovnaní s ostatnými energetickými kalamitami za posledné mesiace či roky. „V krátkom čase totiž došlo k rozsiahlym vý­padkom na mnohých miestach, čo zásadne ovplyvnilo možnosti a reakčný čas pohotovostných zložiek aj napriek maximálnemu posilneniu a nasadeniu,“ vysvetlil Gejdoš.

V OBRAZOCH: Zábery z vyčíňania nočnej búrky v auguste 2021
51
Galéria
Foto: Michal Machala Zdroj: Jakub Pavlečko

Súvisiace články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM