Krimi

Stali ste sa svedkom vyčíňania násilníka? Nezhotovujte video, radšej sa skryte!

Slovenská polícia sa obracia na všetkých zvedavcov. Upozorňuje na nebezpečenstvá, ktoré vás môžu ohroziť, pokiaľ sa rozhodnete zhotovovať video vyčíňania ozbrojeného násilníka.

Ilustračný obrázok k článku Stali ste sa svedkom vyčíňania násilníka? Nezhotovujte video, radšej sa skryte!
21
Galéria
Zdroj: TASR

V piatok 31. mája Slovenskom otriasol prípad, ktorý sa udial v hlavnom meste. V popoludňajších hodinách mal muž nožom napadnúť zamestnanca bezpečnostnej služby Finančnej správy. Následne sa presunul na Obchodnú ulicu, kde v svojom besnení pokračoval.

Všetko sa skončilo streľbou a spacifikovaním útočníka. V tesnej blízkosti sa počas zásahu polície pohybovalo množstvo ľudí, ktorí nerozvážne celé dianie snímali z tesnej blízkosti mobilnými telefónmi. Muži zákona preto na sociálnej sieti zverejnili zaujímavý materiál.

Všetko začína výstižnou vetou „Tvoj mobil nie je nepriestreľná vesta.“

„Piatkový incident v Bratislave ukázal, že niektorým treba neustále pripomínať základné princípy bezpečnosti. Ak je niekto ozbrojený a zbesilo kričí, ako všetkých zabije, utekajte od neho čo najďalej, varujte okoloidúcich, volajte 158. Uteč, skry sa a volaj o pomoc,“ informuje polícia na facebooku.

K takejto osobe by ste sa za žiadnych okolností nemali približovať a nakrúcať si celú situáciu na mobil. „Ak sa takáto osoba oháňa napríklad iba kameňom alebo nožom, nikdy neviete, čo iné môže mať pri sebe. Výbušninu? Pištoľ? Aj keď nemá batoh, existujú veľmi malé strelné zbrane. Chceš si nakrútiť vlastnú smrť?“ pýtajú sa muži zákona.

Samozrejme, aj v takomto prípade môžete polícii pomôcť. Telefonicky môžete nahlasovať pohyb páchateľa, no treba zvážiť všetky faktory. „Keď sa rozhodnete v prenasledovaní pokračovať, robte tak z dostatočnej a bezpečnej vzdialenosti,“ dodáva polícia a pridáva ešte jednu dobre mienenú radu: „Buďte obozretní, páchateľ nemusí byť iba jeden, zo zadu vás môže prekvapiť jeho kumpán(i).“

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM