Štamgasti len tak zamľaskajú: TAKÉTO boli začiatky známeho slovenského pivovaru, FOTO
Pivovarnícka tradícia na Šariši je nespochybniteľná. Archívne zábery zo známeho priestoru vás vrátia k jeho začiatkom.
Archívne zábery a vtedajšie spomienky fotografa TASR Gabriela Bodnára prezrádzajú pohľad na výstavbu pivovaru zo 7. apríla 1967. Vtedy sa vo Veľkom Šariši začali skúšky technologického zariadenia jednotlivých agregátov.
Prvé hektolitre
Po úspešných skúškach, ktorých skončenie sa očakávalo v priebehu dvoch týždňov, chceli jeho pracovníci ešte v tomto istom mesiaci vyrobiť prvé hektolitre piva.
V obrovských nádržiach pivo kvasilo a každá fľaša prechádzala kontrolou.
Kam pivo putovalo
Vo fotogalérii si môžete pozrieť takisto aj archívnu snímku z 11. júla 1967. Vtedy začali stáčať desať a sedemstupňové pivo do fliaš a sudov.
Moderné automatické stroje domácej a zahraničnej výroby boli predpokladom kvalitného výrobku prešovských pivovarníkov. Denná expedícia piva bola do 1 300 hektolitrov a putovalo do okresov Prešov, Bardejov a Spišská Nová Ves.
Jednou z moderných priestorných prevádzok bola aj varňa pivovaru. Pivo potom expedovali spotrebiteľom do okolitých okresov.