Správy

Boli sme sa pozrieť, ako to vyzerá na rozostavanej Stanici Nivy, FOTO + VIDEO

Novú autobusovú stanicu v centre mesta majú dokončiť v roku 2020. Boli sme sa pozrieť, ako napredujú práce na najväčšom stavenisku v strednej Európe.

Zdroj: Dnes24.sk

Stanica Nivy je v súčasnosti najväčším staveniskom v strednej Európe a onedlho bude multifunkčným centrom spájajúcim autobusovú stanicu, nákupné centrum, tržnicu a aktívnu verejnú zelenú strechu.

Stanica Nivy

Boli sme sa pozrieť, ako napreduje výstavba novej autobusovej stanice na Mlynských nivách. V interiéri začínajú prebiehať tie najrozličnejšie práce. Nájdete tu viac ako 20 profesií, medzi ktorými sú napríklad inštalatéri vody, izolatéri, betonári, murári, taktiež firma, ktorá realizuje stabilné hasiace zariadenia a mnoho ďalších, ktorí sa podieľajú na dokončení stavby.

O približne dva mesiace plánuje developer HB Reavis poslednú betonáž stropu. Momentálne sa pracuje na oceľových konštrukciách, ktoré sú súčasťou budúcej tržnice a átria. Budú tvoriť ich strechu, cez ktorú budú prirodzene prechádzať slnečné lúče. Dotvorí sa tak pocit otvorenej tržnice barcelonského typu.

Nivy Tower finišuje

Práce pokročili aj na najvyššej kancelárskej veži na Slovensku s výškou 125 metrov, kde developer ukončuje betonáže všetkých nosných konštrukcií a finalizuje osádzanie fasády.

„Najintenzívnejšie práce prebiehajú v samotnom vnútri, keďže sa postupne chystáme na príchod prvých nájomcov veže. Ide o práce vo výťahových lobby, na schodiskách a samotných poschodiach,“ uviedol developer.

Práce na infraštruktúre

Na ulici Mlynské nivy a okolitej infraštruktúre práce neustále napredujú. „Určite ste si všimli výrazne sa rysujúci podzemný kruhový objazd. Rovnako postupujú aj ďalšie práce. Napríklad na Svätoplukovej ulici sme už takmer dobudovali odbočovací pruh doprava na Mlynské nivy a čoskoro sa púšťame aj do druhého smeru tejto ulice. Z tohto dôvodu dôjde k zúženiu jazdného pruhu v smere na Záhradnícku. Stále však prejdete bez problémov v druhom pruhu. Takmer hotová je aj križovatka s Karadžičovou, cez ktorú pohodlne prejdete už dnes,“ informoval developer.

Stanica Nivy
37
Galéria

Deň otvorených dverí

V nedeľu 13. októbra si môžete pozrieť stavenisko na vlastné oči počas Dňa otvorených dverí na stavenisku Stanice Nivy. Tešiť sa môžete na prehliadku podlažia s budúcou autobusovou stanicou a mnohé ďalšie zaujímavosti.

Novú autobusovú stanicu majú dokončiť v roku 2020 a bude kombináciou medzinárodného autobusového terminálu, nákupného centra, tržnice a výškovej administratívnej budovy.

Funkciu doterajšej autobusovej stanice plní náhradná autobusová stanica na Bottovej ulici v Bratislave. Developer HB Reavis zároveň rekonštruuje časť ulice Mlynské nivy na nový bratislavský bulvár, ktorý bude mať kompletne obnovenú dopravnú a technickú infraštruktúru nad aj pod jej povrchom vrátane podzemného kruhového objazdu.

Nové vizualizácie stanice NIVY
13
Galéria
Zdroj: HB Reavis

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM