Webnoviny - Svet

Šťastný a obľúbený Šebo hrdinom Valenciennes

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Nina Bednáriková

VALENCIENNES 15. februára (WEBNOVINY) – Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Filip Šebo sa gólom v nadstavenom čase postaral o triumf svojho zamestnávateľa FC Valenciennes v sobotňajšom stretnutí najvyššej francúzskej súťaže nad OGC Nice. Spoluhráči si nevedia vynachváliť čoskoro 26-ročného zakončovateľa Šeba (nar. 24. februára 1984), ktorý v tréningoch pracuje údajne na 200 percent. „Aj v šatni je obľúbený. Všetci ho majú radi pre jeho priateľskú povahu. Navyše, má veľmi dobré srdce,“ povedal na margo bývalého hráča Interu Bratislava, Artmedie Bratislava, 1. FC Kolín, Austrie Viedeň a Glasgowa Rangers jeho spoluhráč Fahid Ben Khalfallah.

„Nie sú to tri body pre Filipa Šeba, ale tri body pre Valenciennes. Som nesmierne šťastný, že sa mi podarilo skórovať, ale zostávam pokorný. Ďakujem všetkým za prejavenú podporu,“ povedal pre La Voix des Sports Šebo, pre ktorého to bol v Ligue 1 v tejto sezóne premiérový presný zásah. Šebo nedostáva príležitosti v základnej zostave. V tomto ročníku odohral len 35 minút v ôsmich dueloch, vždy z pozície striedajúceho hráča. Slovenského útočníka za jeho výkony často kritizovali fanúšikovia Valenciennes, v sobotu mu však aplaudovali domáci priaznivci.

„Filip má na hrote útoku veľkú konkurenciu, ale disponuje obrovským entuziazmom, vždy má dobrú náladu. Som rád, že aj diváci ho odmenili potleskom. Za svoj výkon si ho rozhodne zaslúžil,“ pochválil Filipa Šeba tréner v tabuľke desiateho Valenciennes Philippe Montanier. Pre bratislavského rodáka mal sobotňajší presný zásah poradové číslo 6 počas jeho dvaapolročného pôsobenia vo Francúzsku.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM