Správy Regióny Krimi

Statik Ján T. sa pre pád strechy Trinity pred súd postaví v máji

Okresný súd Bratislava II už vytýčil termín hlavného pojednávania v prípade pádu strechy bratislavského komplexu Trinity v roku 2012. Ján T. sa pred súd postaví 25. mája.

Ilustračný obrázok k článku Statik Ján T. sa pre pád strechy Trinity pred súd postaví v máji
Zdroj: internet

„Okresný súd Bratislava II vytýčil termín hlavného pojednávania na 25. 5. 2017 o 9:00 hod.,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Obvinený statik

Súd už raz uznal obvineného statika Jána T. za vinného z prečinu všeobecného ohrozenia. Trestným rozkazom ho odsúdil k trestu odňatia slobody vo výmere 30 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní päť rokov. Trestný rozkaz však nie je právoplatný, nakoľko prokurátor podal odpor. Vo veci tak súd vytýčil termín hlavného pojednávania.

Strecha komplexu Trinity sa zrútila 1. júla 2012. Polícia ešte v tom roku obvinila Jána T., pričom ako problém sa uvádzalo zaťaženie zeminou na streche, s ktorým statika nepočítala. Polícia ukončila vyšetrovanie prípadu v lete minulého roka návrhom na podanie obžaloby.

V súvislosti s Jánom T. ako statikom sa spomínalo aj Apollo Business Centrum v Bratislave, z ktorého sa museli nájomníci vysťahovať. Podľa statického posudku tam totiž boli závažné problémy, ktoré mohli spôsobiť až reťazové zrútenie budovy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM