Správy

Státisícová dotácia: Známu kremnickú školu čaká rozsiahla obnova

Rekonštrukčné práce si vyžiadajú aj určité obmedzenia, podľa riaditeľa budú musieť nájsť provizórne riešenia počas vyučovania.

Ilustračný obrázok k článku Státisícová dotácia: Známu kremnickú školu čaká rozsiahla obnova
Zdroj: TASR

Strednú odbornú školu (SOŠ) pre žiakov so sluchovým postihnutím internátnu v Kremnici čaká rozsiahla rekonštrukcia. Prvoradým cieľom obnovy jej budovy je podľa riaditeľa Jozefa Lička zníženie energetickej náročnosti, a tým aj úspora finančných prostriedkov.

,,Máme obrovské náklady za energie a to preto, že máme staré okná a nezateplenú budovu. Takže určite ušetríme veľmi veľa financií, ktoré potrebujeme," zhodnotil prínos projektu Ličko.

Na projekt rekonštrukcie sa podarilo škole získať nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške takmer 884.000 eur z Operačného programu Kvalita životného prostredia.

Súčasťou rozsiahleho projektu je výmena okien, zateplenie budovy, výmena osvetlenia a elektroinštalácie, inštalovanie tepelného čerpadla a rekuperačných jednotiek aj vybudovanie bezbariérového vstupu do budovy.

,,Máme všetko pripravené a sme pred podpisom zmluvy o poskytnutí NFP, takže to ešte chvíľu potrvá," priblížil Ličko s tým, že s prácami by začali najradšej ešte počas letných prázdnin. Prvoradá bude podľa jeho slov výmena okien, vďaka ktorej by chceli ušetriť už nasledujúcu zimu. Rekonštrukčné práce si vyžiadajú aj určité obmedzenia, podľa riaditeľa budú musieť nájsť provizórne riešenia počas vyučovania.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM