Správy

Štátny ústav pre kontrolu liečiv potvrdil nedostupnosť lieku proti epilepsii

Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) preveril informácie o nedostupnosti lieku Rivotril 0,5 mg a potvrdil, že už nie je v distribúcii.

Ilustračný obrázok k článku Štátny ústav pre kontrolu liečiv potvrdil nedostupnosť lieku proti epilepsii
Zdroj: TASR

Liek používaný pri epilepsii je na Slovensku registrovaný od roku 1973 a je viazaný na lekársky predpis. Obsahuje účinnú látku klonazepam.

„Distribúcia liekov Rivotril 2 mg a Rivotril 2,5 mg bude zastavená začiatkom budúceho roka. Všetkým registrovaným liekovým formám lieku Rivotril bude následne na žiadosť spoločnosti Roche Slovensko zrušená registrácia,“ uvádza štátny ústav na svojom webe.

Držiteľa registrácie požiadal ŠÚKL o oficiálne stanovisko, ktoré bude zverejnené na webovej stránke ústavu, a takisto rozposlané príslušným odborným organizáciám, ako Slovenskej lekárskej komore, Slovenskej lekárnickej komore, Slovenskej psychiatrickej spoločnosti či Slovenskej neurologickej spoločnosti.

Štátny ústav pre kontrolu liečiv zodpovedá za to, aby lieky na trhu boli bezpečné, kvalitné a účinné. Za dostupnosť liekov a ich distribúciu zodpovedá držiteľ registrácie a výrobca.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM