Webnoviny - Svet

Stoch: Je krásne byť po roku opäť šampiónom

WEBNOVINY.SK

Slovenský futbalista Miroslav Stoch.Foto: SITA/Dušan HeinANKARA 23. mája (WEBNOVINY) – Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch získal po roku opäť ligový primát. Vlani sa ako kmeňový hráč FC Chelsea tešil z titulu v drese holandského FC Twente, kde bol na hosťovaní.

V nedávno skončenej sezóne mohol oslavovať už ako hráč tureckého Fenerbahce Istanbul. Futbalisti „Fener-u“ zvíťazili v sobotňajšom zápase záverečného 34. kola najvyššej tureckej súťaže na ihrisku Sivassporu 4:3 a triumfovali v Süper Lig 2010/2011.

„Hralo sa mi perfektne. Hoci dosť pršalo, darilo sa mi,“ povedal pre svoju oficiálnu internetovú stránku na margo nedeľňajšieho duelu 21-ročný krídelník, ktorý bol na ihrisku do 47. min.

„Rešpektoval som rozhodnutie trénera, ktorý ma vystriedal. Vedel som, že úspechu v tomto zápase treba podriadiť jednoducho všetko a bolo potrebné vystužiť defenzívu,“ pokračoval Stoch.

„Je to krásne, byť po roku opäť šampiónom. Mám z toho obrovskú radosť, a to aj preto, že jar bola pre mňa veľmi ťažká, ale neprestal som veriť, makal som a záver sezóny bol presne taký, aký som si vysníval. Teraz idú na rad oslavy, na to som strašne zvedavý, pretože už čo sa odohrávalo posledné týždne, sa vidí málokedy. Práve nás upozornili, že cesta naspäť do Istanbulu bude veľmi dlhá, všade sú naši fanúšikovia, ktorí prakticky celý čas kráčajú pri našom autobuse,“ tešil sa dvojnásobný držiteľ Ceny Petra Dubovského pre najlepšieho futbalistu Slovenska do 21 rokov.

Fenerbahce sa zásluhou rekordného 18. ligového titulu, čím sa v historickej tabuľke dostal pred ďalší istanbulský klub Galatasaray, predstaví v skupinovej fáze Ligy majstrov 2011/2012.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM