Správy Zo zahraničia

STREĽBA na autobus kúsok od turistickej atrakcie: Na mieste boli aj vážne ZRANENÍ

Páchateľovi sa podarilo z miesta činu ujsť, no pár hodín po útoku skončil v policajnej cele.

Ilustračný obrázok k článku STREĽBA na autobus kúsok od turistickej atrakcie: Na mieste boli aj vážne ZRANENÍ
Zdroj: TASR/AP

Najmenej sedem ľudí utrpelo zranenia pri nedeľnej streľbe na autobus v jeruzalemskom Starom meste. Páchateľovi sa podarilo z miesta činu ujsť, no pár hodín po útoku ho polícia zadržala. „Terorista je v našich rukách,“ povedal policajný hovorca pre izraelský verejnoprávny rozhlas. Podľa polície sa jej podozrivý Palestínčan sám prihlásil niekoľko hodín po útoku.

TASR správu prevzala od agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na vyjadrenie miestnej polície a záchranných zložiek.

Blízko Múru nárekov

Incident sa odohral na parkovisku v blízkosti Múru nárekov, ktorý je považovaný za jedno z najposvätnejších židovských miest.

Izraelská záchranná služba Červená Dávidova hviezda (MDA) uviedla, že dvaja ranení sa nachádzajú v ťažkom stave v nemocnici. Incident zároveň opísala ako „teroristický útok v Starom meste“.

„Prichádzal som smerom od Múru nárekov. Autobus bol plný cestujúcich. Zastavil som blízko hrobky kráľa Dávida a v tej chvíli sa začalo strieľať. Všetci spanikárili,“ povedal miestnym novinárom vodič autobusu David Kanievsky.

Konflikt

Streľba na autobus sa odohrala po nedávnom trojdňovom konflikte medzi Izraelom a militantnou skupinou Palestínsky islamský džihád (PIJ) v pásme Gazy, ktorý si vyžiadal 49 obetí vrátane 17 detí. Ďalších približne 360 ľudí utrpelo zranenia. Intenzívne boje ukončilo až prímerie sprostredkované Egyptom, ktoré obe strany uzatvorili 7. augusta.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM