Aktualizované Lucia Lauková Správy Krimi

Streľba na Okresnom úrade v Nitre: Muž (65) počas pojednávania vytiahol zbraň!

Muž podľa polície strieľal počas pojednávania. V miestnosti sa nachádzali dve pracovníčky.

Ilustračný obrázok k článku Streľba na Okresnom úrade v Nitre: Muž (65) počas pojednávania vytiahol zbraň!
6
Galéria
Zdroj: TASR

V stredu 6. júna krátko pred 9.00 hodinou došlo na Okresnom úrade v Nitre k streľbe. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Nitre, Božena Bruchterová.

„Podľa prvotných informácií mal 65-ročný muž počas prejednávania priestupku vybrať zbraň a vystreliť. V miestnosti sa nachádzali dve pracovníčky.K zra­neniu osôb našťastie nedošlo,“ uviedla policajná hovorkyňa, Božena Bruchterová.

„Incident sa odohral na vrchných poschodiach úradu, pričom guľka mala ostať v stene,“ informuje portál tvnoviny.sk.

Ako povedala hovorkyňa KR PZ v Nitre, Božena Bruchterová, hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky podozrivého muža obmedzila na osobnej slobode a odzbrojila. „Na mieste sa nachádza výjazd Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre,“ dodala policajná hovorkyňa, Božena Bruchterová.

Ako informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa, po vyhodnotení situácie týkajúcej sa streľby na Okresnom úrade v Nitre, prípad prevzal špecializovaný útvar Prezídia Policajného zboru. Podľa portálu tvnoviny.sk mali na mieste záchranári ošetriť jednu ženu, ktorú následne v šoku previezli do nemocnice.

Podľa svedkov, ktorí boli v budove OÚ, mal mať muž zbraň v nelegálnej držbe a plánoval ju použiť proti druhému účastníkovi konania. Ten sa však na prejednávanie nedostavil. Muž mal vystreliť priamo v pojednávacej miestnosti. Podľa prednostu OÚ Karola Borika úradníčky hneď po streľbe ušli z miestnosti. Obe boli silne psychicky otrasené a museli im pomáhať záchranári.

Muž zostal po streľbe v miestnosti. „Máme priamo v budove stredisko integrovaného záchranného systému 112, takže polícia bola na mieste prakticky okamžite,“ uviedol Borik. Ako doplnil, momentálne na OÚ funguje iba klientské centrum na prízemí. Vstup na prvé poschodie, kde k incidentu došlo, je stále zahradený policajnou páskou, na mieste sú ešte policajné hliadky i špecialisti, strelca už z budovy odviezli. Vyšetrovatelia priamo z miesta činu kontaktovali aj nitriansku prokuratúru.

Foto: ilustračné

FOTO: Muž (65) počas pojednávania na Okresnom úrade v Nitre vytiahol zbraň!
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM