Prokop Slováček Krimi

Strelec, po ktorom ostali vo Vlčanoch dvaja mŕtvi dôchodcovia, chcel neúspešne zabiť aj seba

Obeťami útoku v obci Vlčany v okrese Šaľa sú 68-ročný muž a 66-ročná žena. Špekuluje sa o tom, že dôvodom streľby útočníka boli majetkové spory o pôdu.

Ilustračný obrázok k článku Strelec, po ktorom ostali vo Vlčanoch dvaja mŕtvi dôchodcovia, chcel neúspešne zabiť aj seba
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa starostu obce Gyulu Ivána sú obyvatelia Vlčian z udalostí šokovaní. „Je to veľmi nepríjemná vec. Obete tohto činu sme poznali, nezdalo sa mne ani iným, že by mali nejaké problémy. Nikto netuší, čo za tým mohlo byť, možno nejaké spory. Určite sme z toho všetci otrasení, niečo také strašné sa ešte u nás nestalo,“ skonštatoval starosta.

Podľa portálu cas.sk polícia zadržala aj strelca, ktorým má byť 76-ročný dôchodca. Prípad prevzala Národná kriminálna agentúra (NAKA).

Televízia Markíza priniesla informácie, že útočník chcel po čine zastreliť aj seba, podomácky vyrobená zbraň sa mu však zasekla.

Útočil 76-ročný Juraj, ktorý na dvore rodinného domu strelil staršiu ženu do hlavy, následne vyšiel na dvor jej manžel a útočník ho strelil do oblasti hrude a brucha.

Špekuluje sa o tom, že dôvodom streľby útočníka boli majetkové spory o pôdu. Portál sme.sk informoval, že útočník by mal byť bývalý vojak, ktorý žil sám. Manželský pár mal dve odrastené dcéry, ktoré sú vydaté.

Reprofoto: TV markíza

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM