Katarína Vlčková Kultúra

Stroj času v Bojnickom zámku OBRAZOM: Scény z bežného života predkov aj tam, kde by ste ich nečakali

Toto sa len tak ľahko nevidí. Bežné scény zo života panstva, služobníctva, ale i bežného ľudu priamo medzi návštevníkmi. Žiadne divadlá, skutočná realita. Pozrite, kedy to zažijeme na vlastnej koži.

Ilustračný obrázok k článku Stroj času v Bojnickom zámku OBRAZOM: Scény z bežného života predkov aj tam, kde by ste ich nečakali
Zdroj: TASR

Na Bojnickom zámku sa môžete opäť vrátiť do minulosti a to aj vďaka živým inscenáciám. Od dnes môžete vidieť panstvo, ktoré sa hrá slepú babu, služobníctvo nalievajúce víno, ale i ovce, zajace, sliepky, dravce či koňa, a to v rámci klasických prehliadok zámku v Bojniciach.

„Podujatie približuje každodenný život všetkých obyvateľov zámku. Návštevníci budú svedkami vážnych i úsmevných situácií, ktoré počas prechádzky komnatami a nádvoriami zažijú na vlastnej koži,“ uviedla kultúrno-propagačná manažérka SNM-Múzea Bojnice Petra Gordíková.

Inscenované prehliadky sú súčasťou nového podujatia Slovenského národného múzea – Múzea Bojnice Všetci na zámok!, ktoré potrvá do 28. septembra v čase od 9:00 do 17:00.

Bojnický zámok ožil vtedajším životom
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM