Správy

Študenti sa nevzdávajú! V septembri chystajú ďalší protikorupčný pochod

Ulice hlavného mesta sa opäť zaplnia nespokojnými Slovákmi. Tí budú po tretíkrát pochodovať proti korupcii.

Ilustračný obrázok k článku Študenti sa nevzdávajú! V septembri chystajú ďalší protikorupčný pochod
17
Galéria

Študenti pripravujú tretí veľký protikorupčný pochod. Bude sa konať v Bratislave 25. septembra. K hlavnému mestu sa opäť pridá aj česká metropola, kde Slováci žijúci v Prahe zorganizujú v rovnaký deň protest pred budovou veľvyslanectva Slovenskej republiky.

S pochodmi chcú pokračovať

Požiadavky študentov sa nemenia a zostávajú rovnaké ako na predchádzajúcich dvoch pochodoch v tomto roku. Stále žiadajú vyšetrenie káuz „Bašternák“ a „Gorila“, odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), prezidenta Policajného zboru Slovenskej republiky Tibora Gašpara, odstúpenie špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

„Čoraz viac ľudí je ochotných ukázať, že im to nie je jedno, a preto budeme s pochodmi pokračovať. Veríme, že to má zmysel, pretože čím viac nás bude, tým väčšiu silu budeme mať v uplatňovaní si našich občianskych práv,“ uviedli študenti na sociálnej sieti.

Organizátori pražského protikorupčného pochodu uvádzajú, že sú presvedčení o tom, že stará generácia politikov vyčerpala témy, dôveru občanov a prišiel čas na razantnú obmenu politických elít a čas nových výziev pre mladú generáciu.

Študenti pokračujú aj s protikorupčnou petíciou. Doteraz vyzbierali viac ako 70 000 podpisov. K tomu, aby sa parlament zaoberal ich požiadavkami potrebujú dohromady 100 000 podpisov.

Veľký protikorupčný pochod II.
17
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM