Kultúra

Študenti zo Spišskej vystúpili s upraveným hitom Hej, sokoly: Dostavil sa parádny úspech!

Žiaci Hotelovej akadémie v Spišskej Novej Vsi sa môžu tešiť z krásneho úspechu. Ten zaznamenali po tom, čo vystúpili s upraveným známym hitom Hej, sokoly.

Ilustračný obrázok k článku Študenti zo Spišskej vystúpili s upraveným hitom Hej, sokoly: Dostavil sa parádny úspech!
Zdroj: Mária Ďuršová

Šikovní študenti Hotelovej akadémie v Spišskej Novej Vsi ukázali, že ani spev im nie je cudzí. Prednedávnom sa zúčastnili na finále súťaže s názvom Prelož a zaspievaj, ktorú vyhlásilo Generálne riaditeľstvo Európskej komisie pri príležitosti Európskeho dňa jazykov v Košiciach na oslavu viacjazyčnosti v Európe.

Zdroj: Dnes24.sk

Ako pre náš portál priblížila učiteľka anglického jazyka Mária Ďuršová, ktorá žiakov pripravovala, išlo o súťaž, do ktorej sa mohli prihlásiť žiaci stredných škôl z Košického kraja. Podmienkou bola maximálne päťčlenná spevácka skupina a ľubovoľná slovenská pesnička preložená do cudzieho jazyka, alebo naopak.

Prvá voľba

„Keďže ja mám k spevu veľmi blízko, som členkou speváckeho zboru, mám rada ľudovú tvorbu a vedela som, že máme na škole aj talenty čo sa týka spevu, rozhodla som sa ich osloviť, s čím súhlasili,“ povedala a doplnila, že prvou voľbou bola práve známa pesnička Hej, sokoly, ktorá je podľa jej slov rytmická, tanečná a vie strhnúť ľudí.

Na prípravu mali len niekoľko týždňov, počas ktorých spoločne pesničku preložili do anglického jazyka a skúšali za doprovodu harmoniky. „Do finále postúpilo šesť pesničiek, medzi ktorými bola aj tá naša a tak sme uplynulý týždeň vycestovali do Košíc,“ doplnila.

Celkoví víťazi

Napriek tomu, že štyri piatačky a jeden štvrták sa súťaže zúčastnili prvýkrát, ako aj premiérovo odznela táto verzia pesničky na verejnosti, svojim výkonom natoľko uchvátili porotu, že celú súťaž napokon vyhrali. „Pocity boli úžasné, práve toto sú momenty, ktoré sú milé a dojemné a napĺňajú ma šťastím. Musím priznať, že po vyhlásení výsledkov som sa rozplakala od radosti a všetci sme sa vyobjímali,“ priznala. Ako dodala, veľmi ju potešila aj skutočnosť, že organizátori ju oslovili aj v prípade ďalších prípadných vystúpení práve s touto pesničkou.

V priloženom videu si môžete vypočuť ako vyzerá pesnička – Hej Sokoly v anglickom jazyku v podaní študentov Hotelovej akadémie.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM