Lucia Lauková Rôzne

Studený front prinesie zrážky: Babie leto však nekončí, teploty budú vysoké

V stredu naruší slnečné a teplé počasie studený front. Prinesie chladnejší vzduch a miestami aj zrážky.

Ilustračný obrázok k článku Studený front prinesie zrážky: Babie leto však nekončí, teploty budú vysoké
Zdroj: TASR

Za sebou máme teplotne vysoko nadpriemerné jesenné dni. Ako uvádza iMeteo najteplejšie bolo v pondelok, kedy sme na našom území zaznamenali teploty od +20 do +25 °C.

„Najteplejšie bolo podľa dostupných informácií v Prievidzi, kde s teplotou +25,2 °C zaznamenali letný deň,“ spresnil portál.

Prechodné zhoršenie počasia

Teplé počasie preruší v stredu 16. októbra studený front. „Ten postupne prinesie zrážky na viaceré miesta. Očakávajú sa najmä v západnej polovici Slovenska, no nemali by byť výrazné. Napršať by malo len do 5 mm,“ predpokladá iMeteo.

Studený front by podľa portálu mal ochladiť najmä západ Slovenska, kde sa v priebehu stredy výraznejšie ochladí. „Zatiaľ, čo na strednom (s výnimkou Kysúc a Oravy) a východnom Slovensku budú teploty od +17 do +22 °C, na západe budú teploty podstatne nižšie, len od +12 do +17 °C,“ konštatuje portál.

Babie leto nekončí

Ako však ubezpečuje iMeteo, teploty síce po prechode studeného frontu klesnú, no aj naďalej zostanú teplotne nadpriemerné. „Od stredy by sa do nadvlády mala opäť dostať tlaková výš, ktorá prinesie stabilné, slnečné a teplé počasie,“ dodáva portál.

Podľa vyhliadok iMeteo by malo teplé počasie vydržať aspoň do polovice nasledujúceho týždňa.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM