Webnoviny - Svet

Stuttgart chce zo Slovana odísť s dobrým výsledkom

WEBNOVINY.SK

VfB Stuttgart Foto: Ilustračné foto SITA/AP BRATISLAVA 18. augusta (WEBNOVINY) – Výprava futbalistov VfB Stuttgart dorazila v stredu krátko pred poludním do metropoly SR, kde vo štvrtok 19. 8. od 18.45 h odohrá prvý zápas play-off (4. predkola) Európskej ligy UEFA 2010/2011 proti Slovanu Bratislava. Tesne po pol dvanástej začali z príletovej haly bratislavského Letiska Milana Rastislava Štefánika vychádzať hráči päťnásobného nemeckého šampióna, ktorých bez väčšieho rozruchu vítala hŕstka zberateľov autogramov a niekoľko novinárov spolu s televíznymi štábmi vrátane klubovej televízie vfb-tv.

Ako prví dvaja z množstva legionárov v kádri trénera Christiana Grossa si to namierili k pristavenému autobusu rumunský útočník Ciprian Marica a srbský stredopoliar Zdravko Kuzmanovič. „Slovan má dobré mužstvo. Videli sme jeho zápas proti CZ Belehrad a Bratislavčania predviedli výborný výkon. V každom prípade nás čaká náročný duel. My sme si však prišli pre dobrý výsledok. Jeho dosiahnutie je pre nás teraz to najpodstatnejšie. Samozrejme, vo štvrtok chceme vyhrať a vytvoriť si dobrú východiskovú pozíciu do odvety,“ uviedol pre agentúru SITA Kuzmanovič, ktorý zároveň upozornil na hroziace nebezpečenstvo od ofenzívnych hráčov „belasých“: „Upútali ma najmä dvaja. Hráč s číslom osem (Grendel – pozn.) a ´sedemnástka´ v útoku (Sylvestr), ktorý je veľmi rýchly. Obaja sú výborní futbalisti.“

Pri absencii zraneného francúzskeho stopéra Matthieua Delpierra je kapitánom VfB útočník Cacau, ktorý bol na nedávnych majstrovstvách sveta v JAR členom bronzového tímu Nemecka. „Svetový šampionát som už vypustil z hlavy, teraz sa sústredím na účinkovanie v klube,“ ochotne poznamenal kanonier pochádzajúci z Brazílie. Cacau ako posledný z hráčov nastúpil do klubového autobusu, ktorý bude stuttgartská výprava využívať počas pobytu v Bratislave. Po ubytovaní sa v hoteli Kempinski čaká bundesligové mužstvo podvečer od 18.30 h tréning na hlavnom ihrisku štadióna Pasienky.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM