Webnoviny - Svet

Súboj Jágr - Hašek pre útočníka Avangardu

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/AP OMSK 12. septembra (WEBNOVINY) – Premiérový súboj dvoch českých hokejových legiend Jaromíra Jágra a Dominika Hašeka v ruskej Kontinentálnej hokejovej ligy dopadol lepšie pre útočníka Omska. Avangard v sobotňajšom súboji zdolal moskovský Spartak 4:3, brankár Hašek v zápase zlikvidoval štyri Jágrove strely, ale aj napriek tomu štyrikrát inkasoval. „Omsk bol veľmi dôrazný pred bránkou, tým pádom tam puky jeho hráči buď dorazili, alebo prišlo ku krížnej nahrávke a strele. Tak padli všetky štyri góly. Ten tlak tam bol ďaleko väčší ako v našom prvom zápase proti CSKA,“ povedal po stretnutí pre server iDnes.cz Hašek.

Jágr sa v zápase dlho nedokázal presadiť, do rytmu sa dostal až v druhej tretine. Nabudil ho až jeho faul pri presilovke, keď ako falošný obranca musel dokorčuľovať súpera a po zákroku nasledovalo trestné strieľanie v prospech Spartaka. Jágr sa začal presadzovať pri hre jeden na jedného, častejšie strieľal. Obaja českí hokejisti dostali v zápase po dve trestné minúty.

„To bola náhoda. Ja som urobil celkom dobrý zákrok, ten hráč vie, že som mu puk chcel vypichnúť. Puk mi ale preskočil hokejku a on mi o ňu brnkol. Asi to faul bol, rozhodca to odpískal správne. Ale preto mi nikto nemôže niečo povedať, pretože tá hokejka tam patrila,“ komentoval pre iDnes.cz Hašek.

Jágr po stretnutí nebol veľmi spokojný. Svojho slávneho krajana by najradšej prekonal aj on sám. „Ani si nepamätám, že by som mal nejakú šancu. Pár striel, to áno. Ale našej formácii sa veľmi nedarilo udržať puk v útoku. Prvé zápasy sezóny sú zvláštne, nervózne. Každý je rád, že to má za sebou. Nikdy to nie je ono,“ uviedol pre iDnes.cz Jágr.

Hráči Spartaka sa pred zápasom špeciálne pripravovali na Jágra, snažili sa okolo neho neustále korčuľovať. „Jarda vie hrať určite aj lepšie, ale to bola tentoraz aj naša zásluha. Len pri štvrtom góle sa s ním náš obranca zahákol a vďaka tomu sa otvoril priestor pre hráča, ktorý dal gól. Aj v tom je jeho sila,“ dodal Hašek. Obe české hviezdy sa po zápase veľmi nestihli porozprávať.

Kým Jágr má v Rusku po predchádzajúcich dvoch rokoch už dostatok skúseností, pre Haška je KHL novou výzvou. Jágr teraz dúfa, že sa obaja ešte stretnú v súťažnom zápase aj v českej lige. „Myslím si, že Hašek len tak neskončí. A dúfam, že ja tiež nie. Ak mi vydrží zdravie, chcem ešte hrať za Kladno. Takže by sme sa mohli stretnúť doma. Hašek môže pokojne chytať do päťdesiatky a zlomiť všetky rekordy. Záleží iba na ňom dokedy bude mať chuť. V jeho prípade rozhoduje iba chuť, nič iné,“ dodal pre iDnes.cz Jágr.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM