Webnoviny - Svet

Súd potvrdil väzbu pre troch údajných mafiánov z Bratislavy

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto. Foto: SITA/Viktor ZamborskýBRATISLAVA 3. júna (WEBNOVINY) – Traja obvinení L. J., M. S. a R. T. v kauze Libora J. a spol., ktorí podľa medializovaných informácií údajne patria k jednej skupine bratislavského podsvetia, zostávajú vo väzbe.

Krajský súd v Bratislave zamietol ich sťažnosť ako aj sťažnosť prokuratúry proti uzneseniu Okresného súdu Bratislava V o vzatí do väzby. „Odvolací súd potvrdil rozhodnutie okresného súdu o dôvodoch takzvanej preventívnej väzby,“ informoval agentúru SITA hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

V trojici obvinených, ktorých vzal 27. mája Okresný súd Bratislava V. do väzby, vraj figuruje aj človek z tzv. mafiánskych zoznamov a jeho meno sa objavilo aj v súvislosti so sporom o známy minerálny prameň. M. S., R. T. a L. J. sú obvinení zo zločinu vydierania a iných trestných činov. Okresný súd nariadil preventívnu väzbu, lebo mal obavy, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti. Proti rozhodnutiu podali obvinení a prokuratúra sťažnosť.

Policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite v utorok 24. mája zadržali osem mužov podozrivých z násilnej, majetkovej a ekonomickej trestnej činnosť.

Policajti tiež vykonali domové prehliadky a prehliadky iných priestorov, aby zaistili dôkazné materiály. Prokurátori Odboru osobitného určenia Generálnej prokuratúry SR 25. a 26. mája napokon podali návrhy na vzatie do väzby na šiestich obvinených. Odvolací súd ešte bude rozhodovať o ďalšej trojici z tejto skupiny – M. R., M. B. a M. V., ktorí sú obvinení z pokračujúceho obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti a iných trestných činov.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM