Aktualizované Anton Hrachovský Hokej

Spor hráčov s extraligovým klubom sa skončil: Komu dal súd nakoniec za pravdu?

Bývalí hokejisti nových Zámkov sa so svojimi "problémami" obrátili na súd. No, a ten vyniesol takýto verdikt.

Ilustračný obrázok k článku Spor hráčov s extraligovým klubom sa skončil: Komu dal súd nakoniec za pravdu?
Foto: Geleta Zsolt

Spor medzi hokejovým tímom HC Nové Zámky a päticou bývalých hráčov je na konci. Podľa rozhodnutia Okresného súdu Bratislava I je pravda na strane účastníka najvyššej Slovenskej súťaže. Pre novezamky24 to potvrdil aj riaditeľ klubu Imre Valášek.

Konkurz klubu sa nekoná

Hokejový klub zo Zámkov zažalovala pätica bývalých hráčov – Miroslav Zaťko, Henrich Ručkay (na snímke), Richard Nejezchleb, Filip Dundáček a Janis Andersons. Nejezchleba a Andersonsa zastupoval hráčsky agent Tomáš Krejčí, zvyšným pomáhal. Dôvodom žaloby bolo nevyplatenie časti financií za sezónu 2018/2019.

K navrhovateľom sa podľa uznesenia súdu pridal aj útočník Lukáš Hvila. Do konania sa chcel pridať aj obranca Mathieu Henderson, súd to však zamietol.

„Súd konanie o vyhlásenie konkurzu na majetok dlžníka zastavuje v celom rozsahu,“ uvádza sa v rozhodnutí súdu.

Súd navyše priznal klubu náhrady trov konania. „Od začiatku sme tvrdili, že podanie návrhu na konkurz je neoprávnené, čo súd potvrdil,“ uviedlo vedenie HC Nové Zámky na margo rozhodnutia Okresného súdu Bratislava I.

O vyjadrenie sme požiadali aj agenta Tomáša Krejčího, ktorý dvoch z hráčov – navrhovateľov zastupuje. „O platobnej schopnosti dlžníka hráči nemali vedomosť, keďže im dlžník ich pohľadávky nezaplatil. Z tohto dôvodu sa domáhali ich zaplatenia cestou konkurzného konania. Zároveň je potrebné uviesť, že v rozhodnutí nespochybnil pohľadávky hráčov voči dlžníkovi. Nakoľko teda dlžník – spoločnosť HC Nové Zámky s.r.o. svoje záväzky aj napriek svojej platobnej schopnosti neuhradil, hráči sú nútení pristúpiť k vymáhaniu svojich pohľadávok osobitnou súdnou cestou,“ znie stanovisko agenta Krejčího.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Turbulentný štart sezóny

Spoločnosť PROLAW s.r.o., ktorá päticu hráčov zastupovala, podala ešte v roku 2019 návrh na vyhlásenie konkurzu na majetok klubu.

V októbri 2019 začalo voči klubu konkurzné konanie. Len niekoľko hodín po jeho ohlásení sa s kabínou rozlúčila trénerská dvojica Milan Jančuška – Jerguš Bača.

Návrh na vyhlásenie konkurzu podali bývalí hráči ešte 12. augusta 2019. Prezident HC Nové Zámky František Sucharda sa vtedy jasne vyjadril, že klub do konkurzu nepôjde.

„Klub HC Nové Zámky s.r.o v žiadnom prípade nepôjde do konkurzu, lebo nedlhujeme nikomu. Ani upratovačkám, či dodávateľom. Ak niečo dlhujeme, je to v rámci termínov. Neuznávame iba podľa nás vymyslené pohľadávky hráčom,“ uviedol ešte v auguste 2019 František Sucharda.

Konkurz sa vyhlasuje na tých, ktorí nie sú platby schopní a to nie je náš prípad. My sme schopní platiť, ale nie vymyslené dlhy. Ak súd rozhodne, že sme dlžní, zaplatíme,“ vyhlásil v lete 2019 prvý muž novozámockého hokeja.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM