Webnoviny - Svet

Súd zrušil rozsudok v prípade primátora Vrbového

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto. Foto: SITATRNAVA 31. mája (WEBNOVINY) – Krajský súd v Trnave dnes zrušil rozsudok okresného súdu, ktorý v januári odsúdil za výtržníctvo a ublíženie na zdraví primátora Vrbového Jána Jánošku.

Prípad vrátil Okresnému súdu v Trnave na nové prejednanie a rozhodnutie. Agentúre SITA to potvrdila hovorkyňa súdu Jana Kondákorová. Prvostupňový súd pôvodne vymeral Jánoškovi trest odňatia slobody v trvaní osem mesiacov s podmienečným odkladom na jeden rok.

Jánoška v máji 2009 ešte ako mestský poslanec napadol na rokovaní finančnej komisie vtedajšieho viceprimátora Jána Prievozníka, ktorý po bitke skončil v nemocnici. Napriek obvineniu z výtržníctva a ublíženia na zdraví vlani kandidoval na post prvého muža Vrbového, voľby s výrazným náskokom vyhral. V priebehu procesu sa priznal najskôr len k napadnutiu viceprimátora, spôsobenie zranení však popieral.

Tesne pred koncom dokazovania urobil vyhlásenie, v ktorom sa k spáchaniu skutkov uvádzaných v obžalobe priznal a oľutoval ich. Súd jeho vyhlásenie akceptoval ako poľahčujúcu okolnosť. Ak by odvolací súd pôvodný rozsudok potvrdil, Jánoška by o post primátora prišiel.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM