Aktualizované han Zo Slovenska

Sudca rozhodol: Bödör nejde do väzby! Mieri na SLOBODU

Obvineného nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra prepustili zo zadržania na slobodu.

Ilustračný obrázok k článku Sudca rozhodol: Bödör nejde do väzby! Mieri na SLOBODU
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu popoludní o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Rozhodnutie nie je právoplatné. Potvrdil to zdroj z prostredia súdu.

Ako uvádza Denník N, prokurátor špeciálnej prokuratúry voči nemu podal sťažnosť.

„Sudca začal s výsluchom Bödöra od deviatej ráno, no výsluch trval len niekoľko minút. Krátky čas vypočúvania Bödörov advokát Marek Para vysvetlil tým, že všetko potrebné dodali písomne. Preto sudca mohol zasadnutie prerušiť do popoludnia, keď krátko pred treťou oznámil svoje rozhodnutie,“ píše portál dennikn.sk.

Bödör je spájaný s viacerými kauzami, medzi ktoré patri Dobytkár, Judáš alebo Očistec. Norbert B. čelí aj dvom obžalobám. Hlavné pojednávanie v kauze Dobytkár nariadil ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, na 25. februára. Obžaloba sa týka 13 osôb. Para uviedol, že by jeho klient mal byť na pojednávaní osobne prítomný. Prokurátor ÚŠP podal v decembri 2021 obžalobu na 11 osôb aj v kauze Očistec.

Nitriansky podnikateľ bol vo štvrtok (13. januára) prepustení Najvyšším súdom SR, ale na slobode dlho nepobudol. NAKA si pre neho prišla domov a znovu skončil vo väzbe. Práve na verdikt o (ne)prepustení čakal do dnešného popoludnia.

Slová obhajcu

„O pár dní bude rozhodovať NS SR, my sa ideme pripravovať na toto rozhodovanie,“ podotkol obhajca. Hovorí, že dôvody prepustenia jeho klienta zo zadržania súvisia s prieťahmi a nedodržaním lehôt. Norbert Bödör cestou do auta svojho advokáta na otázky novinárov neodpovedal.

„Väzobné stíhanie obvineného Ing. N. B. v tejto trestnej veci, v ktorej je stíhaný pre prečin a v ktorej boli zistené prieťahy, by predstavoval neoprávnený a neprípustný zásah do ústavou garantovaného práva na osobnú slobodu, keďže navrhované väzobné stíhanie by malo nasledovať bezprostredne po výkone väzby obvineného v inej zbiehajúcej trestnej veci, ktorá trvala vyše 19 mesiacov,“ informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. NS SR by mal rozhodovať o sťažnosti prokurátora na verejnom zasadnutí 20. januára.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM