Aktualizované Rastislav Búgel Politika

Sulík KONČÍ! Strana SaS si vybrala NOVÉHO predsedu

Strana SaS bude mať nového šéfa. Richard Sulík bude figurovať na pozícii čestného predsedu.

Ilustračný obrázok k článku Sulík KONČÍ! Strana SaS si vybrala NOVÉHO predsedu
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Novým predsedom SaS sa stal Branislav Gröhling. Zvolili ho na sobotňajšom kongrese strany, v tajnej voľbe získal 160 zo 173 platných hlasov.

Do funkcie okrem neho kandidoval aj Igor Prieložný.

O výsledkoch voľby informovala strana na sobotnej tlačovej konferencii.

Chce bojovať proti vláde Smeru

„Táto dôvera je pre mňa veľkou výzvou a veľkým záväzkom,“ uviedol Gröhling a poďakoval členom strany za zvolenie. Do budúcna chce spájať ľudí a posilniť stranu v regiónoch aj na národnej úrovni. Podčiarkol potrebu boja za demokratické hodnoty a boja proti vláde Smeru-SD. SaS bude preto podľa Gröhlinga potrebovať omnoho silnejší mandát. „Bude potrebovať atakovať dvojciferný výsledok,“ objasnil. Je presvedčený, že na to majú. Rovnako má ambíciu byť v ďalšej vláde.

Bude opäť kandidovať

Predchádzajúci líder strany Richard Sulík vyjadril plnú podporu svojmu nástupcovi. Pripomenul, že stranu viedol 15 rokov.

Skonštatoval, že SaS nie je strana, ktorá by zmenou predsedu zanikla a aktuálne vidí najlepší čas na generačnú obmenu jej vedenia. Avizoval tiež, že bude kandidovať aj v najbližších voľbách do Národnej rady SR.

SaS schválila na kongrese aj zmenu stanov, z ktorej vyplýva vytvorenie funkcie čestného predsedu. Členovia kongresu ju podporili 93 percentami hlasov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM